"Fogarasi Gábor és a Jobbik megint lemaradt"

2011. március 29. kedd 15:55

Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi képviselője olyan vonat után fut, amely már régen elment! Mi ugyanis már jóval korábban elindítottuk, és jelenleg is folyamatban van az a részletes gazdasági átvilágítás, amely minden városi sportklubra, egyesületre kiterjed, mert magunk is észleltünk számos gazdálkodási anomáliát - írja sajtóközleményében Csizi Péter, alpolgármester.

Noha a pénzügyi átvilágítások még tartanak, jelentős szigorítást vezettünk be a kluboknál, szigorodtak a pályázati kiírások, az ellenőrzések és a gazdálkodási követelmények is. Minden egyes kiadott forint útját nyomon követjük. A vizsgálatok lezárultával, annak eredményeiről természetesen tájékoztatjuk a pécsieket, és ha szükséges, ahogy eddig, úgy akkor is megtesszük a szükséges jogi lépéseket. Az a célunk, hogy Pécsett gazdaságos, átlátható, jól működő, sikeres sportklubok működjenek.

A Jobbik önkormányzati képviselőjének, mint felelős politikusnak, és mint a Népjóléti és Sport Bizottság, egyben a Sport albizottság alelnökének, mindezeket tudnia kellene. Ha pedig nem tudja, akkor az még rosszabb, és ez esetben számíthatunk a jövőben is arra, hogy újra és újra fel fogja találni a lyukat a csövön.

Mivel az önkormányzati képviselők, és a sportot szerető, azt napi szinten követő pécsiek előtt mindezek a folyamatok ismertek, úgy véljük, a Jobbik érdemi munka helyett újra csak személyeskedésre és (ál)botrányok kreálására képes. Fogarasi Gábornak ugyanis tudnia kellene azt is, hogy a PVSK-nak, mint Pécs legnagyobb sportklubjának „hivatalból" mindig tagja a város sportért felelős alpolgármestere is, társadalmi munkában, anyagi juttatások nélkül, politikai berendezkedéstől függetlenül. Sőt, az önkormányzatnak közös cége is van a PVSK-val, a férfi kosárlabda csapat, a Panthers „személyében".

Tisztában vagyunk azzal, hogy a PVSK vezetése korábban elbocsátotta Fogarasi Gábor édesapját, mert nem voltak megelégedve a munkájával. Mint ahogy azzal is tisztában vagyunk, Toller László személyesen is támogatta édesapja saját sportegyesületét, amelyből éppen mostanában távozott a PVSK-hoz a legígéretesebb, olimpiára készülő tehetség.

Reméljük, és csak bízni tudunk abban, hogy a Jobbik képviselője tisztségéből adódó lehetőségeit nem használja fel személyes sérelmei megtorlására, és nem keveri össze a személyes jellegű sértettséget, érintettséget és ügyeket a munkájával, ami a választópolgárok képviselete lenne.

Csizi Péter
Pécs alpolgármestere

Forrás: Városháza