Filctollal átírt rendszámú autót vezetett, eltiltás alatt

2021. július 18. vasárnap 10:41

Filctollal átírt rendszámú autót vezetett, eltiltás alatt

A rendőrök Pécsett intézkedtek egy autóssal szemben, amelynek során kiderült, hogy a rendszám hamis, az autót pedig nem is vezethetné a férfi.


Július 17-én, szombaton délután Pécsett, az Arany János utcában intézkedtek egy személygépkocsi sofőrjével szemben a rendőrök - olvasható a police.hu oldalon.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy az autóhoz tartozó rendszámon az egyik karaktert filctollal átírták, a jármű vezetőjéről pedig megállapították, hogy a kocsit eltiltás hatálya alatt vezeti.

Ez már bűncselekmény

A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét az eltiltás hatálya alatti vezetéssel kapcsolatos jogszabályi változásra, amely szerint 2021. május 14-e óta, aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet, bűncselekményt követ el.

A 30 éves pécsi férfit előállították, majd kihallgatták gyanúsítottként. Tekintettel arra, hogy már sokadszorra vezetett járművet az eltiltás ideje alatt, őrizetbe vették.

Ellene egyedi azonosító jellel visszaélés, valamint vezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

 

 

 

 

 

 


EQM - police.hu - Fotó: pixabay.com