Fenntartható házat építenél? Erre figyelj oda!

2023. január 31. kedd 20:24

Fenntartható házat építenél? Erre figyelj oda!

A fenntartható és intelligens otthonok tervezése kulcsfontosságú a globális felmelegedés csökkentése és a szén-dioxid-kibocsátás nélküli jövő megvalósítása szempontjából. Tarts velünk, és ismerd meg az otthoni innováció következő generációját a fűtés szempontjából! Fedezd fel azokat a modern megoldásokat, amelyek a mai otthonokat a jövő otthonaivá avanzsálják! Akadj rá azokra a praktikákra, amelyek segítenek energiát megtakarítani, és optimalizálni a megújuló energia felhasználását, miközben hozzájárulnak a fenntartható életmódhoz!

Elektromos padlószőnyeg alkalmazása

A padlófűtésre kiválóan alkalmas fűtőszőnyeg opciók kényelmes alternatívaként szolgálnak a központi fűtési rendszerbe integrált klasszikus padlófűtés lehetőségeként. Fürdőszobák, konyhák, nappalik, előszobák és sok más helyiség alap- és kiegészítő fűtésére egyaránt használhatók. A fűtőszőnyeg egy speciális üvegszálas hálóra fektetett fűtőkábelből áll. Beépítése nem emeli meg a padló szintjét, kellemes meleg padlóérzetet biztosítva, ami minden belső térben növeli a használat kényelmét. Egy gazdaságos és könnyen felszerelhető megoldás, amely egy modern módja a padló melegítésének.

Az ilyen típusú fűtési rendszerek növekvő népszerűsége a beépítés univerzális jellegének és a padló garantált, gyors felfűtésének köszönhető. Az állandó teljesítmény biztosítja az optimális termikus paramétereket, maga a rendszer pedig semmilyen módon nem függ a központi fűtési rendszerétől, így az bármilyen módon, külön szabályozható.

Az infra fűtés jó megoldás lehet?

Egyre inkább olyan megoldásokat keresünk otthonunk fűtésének megválasztásakor, amivel nemcsak hőkomfortot érhetünk el, hanem jelentős megtakarítást is realizálhatunk a háztartás költségvetésében - vajon ez a megközelítés esélyt ad a hagyományos megoldások, például a radiátorok cseréjére az infra panelek javára? Vajon az infra fűtés beválhat?

Az infravörös fűtés előnyei közé tartozik a helyiség hőmérséklet-eloszlása, ami mindenképpen kedvezőbb, mint a radiátoros fűtés esetén. Az infra fűtés akár 3 Celsius-fokkal is magasabbá teheti a belső terekben érzékelt hőmérsékletet a ténylegesnél, amelynek köszönhetően elegendő alacsonyabb léghőmérsékletre fűteni, így az elfogyasztott villamos energiából adódó fűtési költségek is alacsonyabbak lehetnek. A másik előny, hogy az infravörös sugárzás nem melegíti fel a levegőt, csak bizonyos hatást gyakorol rá - negatívan ionizálja, ami az ilyen helyiségekben tartózkodó emberek jobb közérzetét eredményezi.

(X)