Enyészeté az egykori pécsi MDF-székház, diszkóznak a szocialistáknál, az LMP hajléktalan

2012. szeptember 20. csütörtök 09:25

Enyészeté az egykori pécsi MDF-székház, diszkóznak a szocialistáknál, az LMP hajléktalan

Szomorú látványt mutat Pécs belvárosában a szebb napokat látott egykori MDF-székház, miután már évek óta üresen árválkodik az Apáca utcában. Az ablakokat betörték, a falfirkálók szinte tenyérnyi szabad helyet sem hagytak a falakon, sőt, nemrég hajléktalanok vették birtokukba az épület mögötti udvart. Az országos képviselettel bíró pártok pécsi képviseleteinek otthont adó ingatlanok és épületek változatos képet mutatnak. Pillanatfelvétel 2012 őszén.

Az egykori SZDSZ Felsőmalom utcai irodájának otthont adó épületet tavaly hozták rendbe, miután lapunk beszámolt a környékén található tarthatatlan állapotokról. Az iroda jelenleg lakat alatt várja sorsa jobbra fordulását.

Vele ellentétben elég ramaty állapotban leledzik az egykor az MDF pécsi központjának számító Apáca utcai ingatlan (képünkön): betört ablakokkal, összefirkált falakkal és hívatlan látogatókkal szembesülhet az arra járó polgár.

Az ingatlant a jogelődjétől megöröklő Jólét és Szabadság (JESZ) Baranyai megyei vezetője korábban azon az állásponton volt, hogy a nyár folyamán rendeződik az évek óta lakatlan és a külvilágtól elzárt épület sorsa. Nos, ez mind a mai napig nem történt meg... Többször kerestük Kovács Tamást, a szervezet megyei elnökét, de nem sikerült felvennünk vele a kapcsolatot, így azt sem tudtuk meg, hogy mikor várható fejlemény az ügyben és milyen elképzeléseik vannak az ingatlan hasznosítását illetően.

Könnyű helyzetben van az LMP, mivel nemhogy Pécsett, de az országban sehol, egyetlen szervezetük sem használ székházat, mindössze pártirodák céljára bérelnek lakásokat. Keresztes László Lóránt, az LMP helyi önkormányzati képviselője a Pécsi Újság.hu megkeresésére azt mondta, hogy Pécsett mindössze a választások idején béreltek egy helyiséget a bel városban, ám pénzügyi okokból azóta sincs központi irodájuk a városban.

A szocialisták Tüzér utcai székházában azonban zajlik az élet, miután a párt által szabadon hagyott napokon - főleg hétvégente - szórakoztató programokat rendeznek az épületben, így növelve bevételeiket. Tavaly márciusban nyílt meg az irodaházban a Le Capitaine diszkóklub, miután a párt már csak az székház negyedét használja saját céljaira.

Képünkön a volt MDF-székház az Apáca utcában 2012 szeptemberében.


H. L. B. - Fotó: Dittrich Éva