Elkötött egy autót, majd melegítővel jutalmazta magát

2021. április 18. vasárnap 09:19

Elkötött egy autót, majd melegítővel jutalmazta magát

A szigetvári rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a fiatalkorúnak az ügyében, aki engedély nélkül vitte el ismerőse autóját, majd pár nappal később egy nagyáruházból is fizetés nélkül távozott.


Jármű önkényes elvétele, valamint lopás miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 14 éves fiú ellen - számolt be a police.hu oldal.

A megalapozott gyanú szerint a szigetvári fiú idén január 3-án délután átment a szomszédjához, majd onnan a szomszéd tudta és beleegyezése nélkül elvitte személygépkocsijának az indítókulcsát. Ezután a közelben leállított autóba ült, majd azzal elindult, azonban Szigetvár határában a földes úton a jármű a sárba ragadt, ahonnan nem tudott vele kijönni. A fiú visszament a szomszédhoz, és bevallotta, hogy mi történt.

A fiatalkorú pár nappal később az egyik szigetvári nagyáruházban járt, ahol a próbafülkébe bevitt magával egy szabadidő felsőt, valamint egy hozzá tartozó nadrágot. A fülkében eltávolította az áruvédelmi eszközt a ruhaneműkről, majd azokat felhúzta a saját ruhája alá, és fizetés nélkül távozott az áruházból.

Beazonosítását követően a rendőrök elfogták a fiút, majd előállították a rendőrkapitányságra. Az ellopott melegítőt a lakásán megtalálták, és lefoglalták. A fiatalkorút mindkét ügy kapcsán gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során a bűncselekmények elkövetését elismerte - írja a police.hu oldal.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

EQM - police.hu - Fotó: pixabay.com