Éjjel ment játékboltba egy férfi Pécsett, lecsukták

2020. április 07. kedd 10:15

Éjjel ment játékboltba egy férfi Pécsett, lecsukták

A Pécsi Járásbíróság hétfőn egy hónapra elrendelte egy gyanúsított letartóztatását kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A rendelkezésére álló adatok szerint a férfi 2020. április 4. napján az éjjeli órákban - a fotocellás ajtó kifeszítésével - bement egy pécsi játékboltba, és onnan 300.000 forint körüli értékben különböző játékokat hozott el.

 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a férfi 2020. április 4. napján az éjjeli órákban - a fotocellás ajtó kifeszítésével - bement egy pécsi játékboltba, és onnan 300.000 forint körüli értékben különböző játékokat hozott el.

A gyanúsított 300.000 forint lopási és 50.000 forint rongálási kárt okozott. A lopással okozott kár egy része - jelenleg pontosan még meg nem állapítható mértékben - lefoglalással megtérült.

A gyanúsított különös visszaeső, jelenleg is több büntetőeljárás van ellene folyamatban, munkahellyel és állandó jövedelemmel nem rendelkezik. Mindezekre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása estén újabb vagyon elleni, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

Ezért a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a végzést, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék