Egyéjszakás kalandra várják a látogatókat a Zsolnay-negyedben

2021. szeptember 16. csütörtök 11:52

Egyéjszakás kalandra várják a látogatókat a Zsolnay-negyedben

Éjszakai tárlatvezetések, koncertek, varázslény-keresés, légiakrobatikás tűzshow és számos más izgalmas esti program szerepel a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed (ZSKN) esti, éjszakai kínálatában szeptember 18-án. 

 

 

A kulturális létesítményt üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Zsolnay Negyed Éjszakája rendezvény keretében a porcelánmanufaktúrát alapító család egykori lakóházában korhű ruhába öltözött idegenvezetők kalauzolják el a látogatót a 19. századi mindennapokba, a család és Pécs életébe, de a látogatók megismerkedhetnek az eozinkészítés titkaival, Zsolnay Miklós kalandos életútjával és a rejtélyekkel teli Zsolnay Mauzóleummal is.

A Rózsaszín Zsolnay című kiállítást a gyűjtő, Winkler Barnabás mutatja be, a Zsolnay Aranykora - Gyugyi-gyűjteményben Kovács Orsolya művészettörténész tart vezetést, míg a Pán a paplan alatt című tematikus élménysétán Kövér András kalauzolja végig az érdeklődőket - írták. A gyerekeket légiakrobatikás tűzshow, éjszakai kerámia élményfestés, bábkészítés, VR-szemüveges játékok, távcsöves égboltfigyelés, planetáriumi előadások és számos más esti program várja, de a kicsik akár "varázslényeket" is kereshetnek a kultnegyed titkos ösvényeit bejárva.

Munkakiállítás és workshop is zajlik az est során a Pécsi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén DOZSÓ: Alternatív kultúra és a nyolcvanas évek egy pécsi művelődési házban címmel.

Az m21 Galériában ás az Átriumban szubjektív tárlatvezetéseket és művészeti szakmai beszélgetéseket tartanak, elsősorban Rodolf Hervé munkásságára fókuszálva. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a negyedben lévő Zsolnay Infopont és Shopban egy night shopping keretében kedvezménnyel vásárolhatóak meg a Zsolnay-termékek. Az éjszakai jegy nyolc helyszínre, kiállításra érvényes.

A férőhelyek függvényében a tárlatvezetéseken, sétákon történő részvételre is jogosít, ugyanakkor az egyes programokon előzetes regisztráció szükséges. A részvételhez a jelenlegi szabályozás szerint nem szükséges védettségi igazolvány - jelezték a kommünikében. A programokról további részletek olvashatók a zsolnaynegyed.hu oldalon.

MTI