Drogot adott kiskorú barátnőjének egy férfi Baranyában

2019. szeptember 16. hétfő 15:23

Drogot adott kiskorú barátnőjének egy férfi Baranyában

A Pécsi Járásbíróság vasárnap elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2019. március 1. és június 16. napjai között egy baranyai településen volt barátnőjének - aki akkor még a 18. életévét nem töltötte be -, több alkalommal marihuánát adott, továbbá augusztusban és szeptemberben további két személynek adott el marihuánát.

A gyanúsított lakásán tartott házkutatás során különböző anyagmaradványokat, fehér porkristályt, injekciós fecskendőket, digitális mérleget, cigarettacsikket foglalt le a nyomozó hatóság.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tételének felső határa 15 év szabadságvesztés.

A bíróság álláspontja szerint alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, illetve az eljárásban résztvevő más személyeket befolyásolná, megfélemlítené, tárgyi bizonyítási eszközöket, elektronikus adatokat semmisítene meg szabadlábon hagyása esetén.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék