Csaknem minden baranyai virágárus átment a NAV szűrőjén

2023. március 09. csütörtök 18:30

Csaknem minden baranyai virágárus átment a NAV szűrőjén

A Valentin-napi félszáz ellenőrzésen edződött, adótraffipaxot figyelemmel kísérő, jogkövető baranyai virágosok a nemzetközi nőnapon is tudták, hogyha az adó-és vámhivatal munkatársai a próbavásárlásról kapnak nyugtát, valamint nincs feketén foglalkoztatott dolgozó és igazolatlan eredetű áru az árusítóhelyen, akkor nincs mitől tartaniuk, közölte a NAV Baranyai Igazgatósága.

 

 

A revizorok a jeles napon, 55 helyszínen ellenőriztek, de egyetlen esetben sem kellett a nyugtaadási kötelezettség elmulasztását jegyzőkönyvezniük, be nem jelentett foglalkoztatottal pedig mindössze egy üzletben találkoztak.

A virágkereskedők az áruk eredetét is hiánytalanul igazolták, és csak egy esetben fordult elő a pénztárgép használatával összefüggő kisebb mulasztás.

A virágértékesítéssel foglalkozó adózók legközelebb anyák napján számíthatnak fokozott ellenőrzés-sorozatra, ami természetesen nem jelenti azt, hogy a NAV ellenőrei - kiváltképpen az online pénztárgépek szolgáltatta adatok alapján - ne látogatnák addig is az árusokat.

Forrás: NAV