Csaknem halálra vert egy féltékeny férfi egy másikat

2022. július 01. péntek 11:35

Csaknem halálra vert egy féltékeny férfi egy másikat

A Pécsi Törvényszék a napokban megtartott nyilvános előkészítő ülésen a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt öt év börtönre és öt év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi élettársa, 2021. szeptember 18. napján a délutáni órákban a pécsi otthonukban italozott és beszélgetett a vádlottal közös ismerősükkel, a sértettel.

A vádlott élettársa és a férfi fejenként kb. 1-1 liter bort fogyasztottak el. A nő megcsókolta a férfit, aki ezt követően magához ölelte J. Á.-t.

Ekkor lépett be a helyiségbe a vádlott, aki indulatos lett attól, amit látott.

A nőt az ágyra lökte, a férfit pedig ököllel ütlegelni kezdte.

Utóbbi kimenekült az épületből, a vádlott követte, és a bántalmazást az udvaron folytatta: testszerte ütlegelte - részben puszta kézzel, részben bottal - és megrugdosta a sértettet.

A vádlott a bántalmazást követően értesítette az Országos Mentőszolgálatot, akik a sértettet kórházba szállították.

A sértett arcát legalább két rendbeli erőbehatás, ökölütés, a vállát, mellkasát legalább három rendbeli botütés érte, a hasát a vádlott megrúgta.

A sértett sérüléseinek tényleges gyógytartama 6-8 hétre tehető. A sértett által elszenvedett sérülések közül a mellkasi sérülések (bordatörések, tüdőzúzódás) talaján szövődményként tüdőgyulladás, majd mellkasi folyadékgyülem alakult ki, mely miatt légzéstámogatásra szorult, a mellkasi folyadékot le kellett csapolni. A mellkasi sérülések közvetett életveszélyes sérülések voltak.

Orvosi ellátás hiányában a hasüregi sérülésekből származó belső vérzés rövid időn belül a sértett halálát eredményezhette volna.

Forrás: Pécsi Törvényszék