Cápát fogadtak örökbe a pécsi pólósok, társadalmi munkát is végeznek az állatkertben

2019. augusztus 14. szerda 15:56

Cápát fogadtak örökbe a pécsi pólósok, társadalmi munkát is végeznek az állatkertben

Jeles nap volt a szerda a Pécsi Állatkert életében: nemcsak testi erejét ajánlotta fel a PVSK-MecsekFüszért OB I-es vízilabdacsapata, hanem hivatalosan is örökbe fogadták a pólósok az állatkert feketeúszójú szirticápáját.  

 

A Pécsi Állatkert és a PVSK-MecsekFüszért OB I-es vízilabdacsapatának vezetősége immár évek óta szorosan együttműködve dolgozik azon, hogy mind az állatkert lakóit, mind a pécsi vízilabdázók mérkőzéseit egyre népszerűbbé tegyék a baranyai megyeszékhelyen élők és a turisták számára.

Az együttműködés újabb állomása, hogy a csapat hivatalosan is örökbe fogadta az állatkert feketeúszójú szirticápáját, és mostantól a gárda tagjai társadalmi munkát vállalva segítik a létesítmény dolgozóit, hogy jobban megismerhessék a gondozók mindennapjait is.

- Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált az örökbefogadás intézménye a pécsi állatkertben. Számunkra ez hatalmas segítség, hiszen az örökbefogadó szervezet egyúttal az állatkert értékei mellett is leteszi a voksát, így a fajfenntartásban és az oktatásban is pótolhatatlan segítséget nyújt - mondta el szerdán Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert ügyvezetője, majd hozzátette: a közös munka követendő értéket teremt, hiszen a pécsi vízilabdacsapat a küzdeni tudást, a kitartást, az állatkert pedig a természet szeretetét képviseli.

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó úgy fogalmazott az eseményen, hogy a vizes sportok közül a vízilabdát talán a cápa testesíti meg legjobban.

- Az idén százéves PVSK az alapításának évében biztos nem gondolta, hogy egyszer majd cápát is örökbe fogad, de ez a pillanat is eljött. Szeretnénk méltó segítői lenni az állatkertnek, és egyben minél hatékonyabban felhívni a figyelmet a környezetünk védelmére - fogalmazott Vári Attila.


Czerpán István, a PVSK elnöke azt hangsúlyozta a sajtótájékoztatón, hogy a centenáriumát ünneplő egyesület célja nem csupán az, hogy színvonalas edzéseket tartson, és minél jobb eredményeket hozzon, hanem az is, hogy a város társadalmi, gazdasági és jótékony ügyei mellé is odaálljon.

- Most már harmadik éve tart a szoros együttműködés a Pécsi Állatkert és a PVSK-MecsekFüszért vízilabdacsapata között. Idén nyáron, továbbgondolva ezt a kapcsolatot, szavazást tartottunk a csapat kabalaállatáról a szurkolóink és támogatóink között, melynek eredményeként az állatkert feketeúszójú szirticápájának képe kerülhetett fel a fürdőnadrágokra és csapatpólókra - tette hozzá De BlasioDomenico, a PVSK-MecsekFüszért szakosztályvezetője.

 

EQM