Békebeli hangulatot idéztek a belvárosi élőszobrok és színjátékok

2012. június 15. péntek 14:50

Békebeli hangulatot idéztek a belvárosi élőszobrok és színjátékok

A pécsi Király utca 9. és környékének hangulatát az elmúlt napokban meghatározták a „Flaster in Fünfkirchen" elnevezésű esemény élőszobrai, utcai jelenetei és színjátékai.

A mai pécsi városlakók által megszemélyesített alakok egykori pécsi polgárokat, ma már ritkán látott személyeket, foglalkozásokat mutattak meg. Találkozhattunk rikkanccsal, cipőtisztítóval, fényképésszel, szendvicsemberrel, utcaseprővel, udvarossal, boldog ifjú párral és korzózó hölgykoszorúval. Mindez a Pécsi Országos Színházi Találkozó egyik, s igen népszerű off-rendezvényként valósult meg.

A Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter, a Flaszter Műhely, és a PTE Babits M. Gyakorló Gimnáziumának Pódiumos növendékeivel együtt korhű légkört, igazi békebeli hangulatot sikerült varázsolni a belvárosba. A látványosság- és az esemény színvonalát emelte a korhű fotózás lehetősége a korabeli személyek és tárgyak társaságában. Rivaldafény (képeslap) elnevezéssel alkalmi képeslap bemutatót is szervezett a klaszter a helyszínen.

A rendezvényhez a helyszínt a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár Belvárosi Könyvtára biztosította abban az épületben, ahol az egykori Hamerli Vaskereskedés üzlete, raktára és kiszolgáló épület-együttese található. A POSzT ideje alatt ugyanitt a CSGYMVK, a Pannon Klassz Közösség és a KUPÉ Egyesület szervezésében - a könyvtár és terei - naponta „király" programokkal várták a látogatókat.