Baranyában is nevelőszüket keres a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

2023. november 29. szerda 15:41

Baranyában is nevelőszüket keres a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Hivatásos nevelőszülők jelentkezését várja a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, hazánk egyik legnagyobb gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézményrendszere, melyet 2011-ben alapította dr. Kiss Rigó László szeged-csanádi püspök. 

 

 

 

Magyarországon jelenleg mintegy 23 ezer olyan gyermek él, aki valamilyen okból kénytelen nélkülözni vér szerinti családját. A gyermekvédelmi gondoskodás rendszere hazánkban ma már a nagy létszámú intézetek helyett családias, szeretetteljes, elfogadó légkört igyekszik biztosítani számukra, melyet nevelőszülők odaadó munkájával lehet megvalósítani.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató kötelékében Baranya vármegyében jelenleg 100 nevelőszülő gondoskodik 372 gyermekről, míg Tolna vármegyében 107 nevelőszülő fogadott be otthonába mintegy 324 gyermeket. Ők már tudják, hogy egy páratlan, semmivel össze nem hasonlítható hivatást választottak maguknak.

Annak érdekében, hogy a családját nélkülözni kényszerülő gyermekek esélyt kapjanak arra, hogy szerető és biztonságos közegben, családban nőhessenek fel, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató az ellátási területe minden vármegyéjében, így Baranyában és Tolnában is keresi azokat a jó embereket, akik vállalnák ezt a nemes hivatást.

Nevelőszülőnek lenni pótolhatatlanul fontos hivatás. Erre a kihívásokkal teli, ugyanakkor nemes szolgálatra olyan emberek alkalmasak, akik készek bármilyen sorsú, és életkorú gyermek befogadására.

A nevelőszülők azok, akik a családjukból kiemelt gyermekeket:

- készek befogadni saját otthonukba
- biztonságos, szeretetteljes és nyugodt légkört teremtenek számukra

- esélyt adnak egy boldog gyermekkorra
- esélyt adnak egy lehetőségekben gazdag jövőre

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Magyarország egyik legnagyobb gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézményrendszere, 2011-ben alapította dr. Kiss Rigó László szeged-csanádi püspök. A szolgáltató nem csupán egy jogi szervezet, hanem keresztény szemléletmódot valló közösség is, ahol küldetésként élik meg a vér szerinti családjukból kiemelt gyermekek sorsának jobbá tételét: „Reményt ébreszteni, jövőt mutatni, a bizalom sebeit gyógyítani ott, ahol a kiszolgáltatottság az úr!" - fogalmazta meg a szervezet hitvallását Kothencz János diakónus, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója.

Az ÁGOTA Közösség a keresztény katolikus ihletettségből közel 30 éve tevékenykedő ÁGOTA Alapítvány önkénteseinek és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató munkavállalóinak közössége, amely mintegy 10 ezer gyermeket segít és támogat számos formában és valósítja meg küldetését.

Ha Önt érdekli a nevelőszülőség, és a szeretet erejével segítene családjukból kiemelt gyermekeken, az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Telefonszám: 06-20-946-10-05 vagy 06-20-921-46-70

E-mail cím: [email protected]
Bővebb információk: www.szentagota.hu/neveloszulo-szeretnek-lenni

Forrás: Pécsi Egyházmegye