Baranyában is célba ért a bűnmegelőzési staféta

2022. november 26. szombat 13:08

Baranyában is célba ért a bűnmegelőzési staféta

Véget ért az öt megyét, köztük Baranyát, érintő bűnmegelőzési programsorozat, amely szakmai konferenciával zárult Kaposváron. Az öt megyén átívelő bűnmegelőzési projekt jelképes zászlaját Mohácson, a Duna parton vették át októberben.

 

 

Az öt megyét érintő bűnmegelőzési projekt fő gondolata, hogy az összefogás erejét, a prevenció fontosságát hangsúlyozva két hónapon keresztül olyan bűnmegelőzési aktivitást produkáljon, amely játékos és szórakoztató módon mozgatja meg öt megye lakosságát.


A programsorozat a Csongrád-Csanád-, a Bács-Kiskun-, a Baranya-, a Tolna- és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság részvételével, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóságának koordinálásával, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakmai támogatásával szeptember 20-án vette kezdetét.

A projektben - a megyék sajátosságait figyelembe véve - minden területi egység egy-egy kiemelt téma köré szervezte saját programjait.

A projektben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az áldozatvédelem kiemelt szerepére fókuszált. A valamennyi korosztályt megszólító programok között bűnügyi és vagyonvédelmi vetélkedő, színházi performansz, Police Café és Kamera Turné programok is volt.

 

 

Forrás: BMRFK