Baranya értékeit bemutató kiállítás nyílt Kínában

2022. október 26. szerda 18:00

Baranya értékeit bemutató kiállítás nyílt Kínában

Baranya megye kulturális, természeti értékeit és épített örökségeit bemutató fotókiállítás nyílt október 24-én Kína Csöcsiang tartományában, a Vencsou-i városi könyvtárban. Juhász Balázs fotóművész munkáit bemutató tárlatot a 10 milliós város alpolgármestere Chen Yingxu nyitotta meg. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke videóüzenetben köszöntötte az érdeklődőket.

 

 

A 2200 éves történelmi város Vencsou Kína egyik legszebb és leggazdagabb városa, egyben a tartomány déli részének gazdasági és kulturális központja.

A várost tradicionális kézművessége mára fejlett dizájn és divatipari központtá tette.

Fejlett orvos és egészségipara, a mesterséges intelligencia területén élen járása, valamint pezsgő kulturális életének köszönhetően Vencsou idén elnyerte Dél-Ázsia 2022 kulturális városa címet. A kulturális évad részeként nyílt meg a Kincses Baranyát bemutató tárlat is.

Kína alapvető fontosságú stratégiai partnere hazánknak. Csöcsiang tartomány és Baranya megye kapcsolata pedig immár 18 éves múltra tekint vissza.

Őri László köszöntőjében elmondta, megyei elnökként az egyik legfontosabb célkitűzésének tekinti, hogy tovább erősödjenek Baranya megye gazdasági, kulturális, turisztikai kapcsolatai.

A megyei elnök kiemelte, hogy Csöcsiang tartomány és a Pécsi Tudományegyetem között kialakult partnerségnek köszönhetően a jövőben közös kutatásfejlesztés, innovációs együttműködés kezdődhet Baranya megye és Kína között.

EQM