Bánki Erik: az EU-ban Magyarország támogatja a legnagyobb mértékben a családokat

2023. március 08. szerda 12:09

Bánki Erik: az EU-ban Magyarország támogatja a legnagyobb mértékben a családokat

A 2023-as költségvetés stabilitását emelte ki Bánki Erik (képünkön), a Fidesz egyik vezérszónoka az idei büdzsé módosítását célzó törvényjavaslat szerdai parlamenti vitájában.


A mohácsi politikus elmondta, az elhúzódó háború és az elhibázott szankciók miatt Magyarországnak soha nem látott kihívásokkal kell szembenéznie, a magyar családok életkörülményei, a gazdaság védelme, a munkahelyek megmentése a kormány kiemelt célja volt és eddig ezt sikerült is megtartani.

A magyar gazdaság idén várhatóan másfél százalékkal bővül úgy, hogy közben csökken a költségvetési hiány és év végére egy számjegyű lesz az infláció - mondta.

 

Hozzátette: a 2023-as költségvetést módosító törvényjavaslat jól reagál a háborús környezet okozta változásokra, ennek köszönhetően a magyar gazdaság elkerüli a recessziót, a javaslat megvédi a családokat, biztosítja a nyugdíjak reálértékének megőrzését és garantálja Magyarország biztonságát.

A fideszes politikus szerint 2023 a legveszélyesebb év lesz Magyarországon a rendszerváltás óta, ezért a kockázatokat csökkenteni, a tartalékokat növelni kell.

 

Hozzátette: a külső körülmények változása ellenére sem mond le arról a kormány, hogy az idei büdzsé a rezsivédelem költségvetése.

Kitért arra, hogy az ország tavalyi energiaszámlája négyezer milliárd forinttal nőtt, ezért a rezsivédelmi alap 2600 milliárd forintot biztosít a megnövekedett kiadások támogatására.
Szerinte az átlagfogyasztásig egy család havonta 181 ezer forint rezsitámogatást kap, ezzel az EU-ban Magyarország támogatja a legnagyobb mértékben a családokat.

MTI - Fotó: MTI/Bruzák Noémi