Az Emberség Erejével Alapítványt is felkereste az amerikai nagykövet

2023. április 17. hétfő 13:16

Frissítve: 2023. április 17. hétfő 13:43

Az Emberség Erejével Alapítványt is felkereste az amerikai nagykövet

A délelőtti, keszüi programját követően David Pressman az Emberség Erejével Alapítványhoz látogatott el a Citrom utcába, majd a negyedórás találkozó után a nagykövet az Irgalmasok utcáján az egyik Jókai téri étterembe ment gyalogoson, testőrök kíséretében.

 

 

Miközben távozott a helyszínről, az alapítvány munkatársai az ablakból kezdték el fotózni a nagykövetre váró újságírókat, érdeklődőket.

Az, hogy mi szükségük volt erre, nem tudni, hiszen felvételeket még a rendőrség munkatársai sem készítettek az újságírókról, érdeklődőkről.

 

Miközben a nagykövet sétált, addig David Pressman autója, valamint a követségi gépjárművek a pécsi Polgármesteri Hivatal politikusi VIP-parkolójába álltak be, néhány rendőr pedig - információink szerint - a városházára is bement.

Nem kizárt, hogy azért, hogy átvizsgálják az épületet a nagyköveti látogatás előtt, bár erre korábban forrásaink csak mint lehetőségként utaltak.

Érdekesség, hogy éppen nagykövetségi autók érkezésekor gördült be a Városházi Belsős Fontos Parkolóba Péterffy Attila polgármester közpénzen bérelt izomautója, a 272 lóerős összkerék-meghajtású luxusautó is.

Bár a nagykövet előszeretettel szerepel úgy, mint a kormány kritikusa a baloldali sajtóban, a 120 millió forintból fenntartott, újságírókat, televíziós stábot, fotósakat alkalmazó önkormányzati média valamiért eddig - tehát kora délutánig - "elfelejtett" beszámolni Pressman pécsi látogatásáról, holott a székházuktól mindössze pár száz méterre található helyszínen tartózkodik jelenleg is.

A pécsi dollármédia további képviselői, a helyi MSZP-s és liberális újságok szintén nem foglalkoztak a látogatással, legalábbis eddig.

A nagykövet az ebédet követően átsétált a városházára, ahol Pécs balliberális polgármestere, Péterffy Attila fogadta.

EQM