Adókedvezménnyel hálálják meg a tűzoltók munkáját

2017. május 17. szerda 15:30

Adókedvezménnyel hálálják meg a tűzoltók munkáját

Pécs közgyűlése arról határozott, hogy 2017. január elsejétől ötven százalékos helyi adókedvezményben részesülnek az önkéntes tűzoltók. 

A számított építményadóból ötven százalékos adókedvezményt vehet igénybe a lakcímnyilvántartás szerinti és ténylegesen, életvitelszerűen a lakhelyéül szolgáló lakása után az önkéntes tűzoltó egyesület szaktevékenységet végző tagja.

A kedvezményt nem az egyesület, hanem annak tagjai vehetik igénybe. A kedvezmény megadását az indokolta, hogy az önkéntesek ezt a feladatot a szabadidejük terhére és a közösség érdekében végzik. Az általuk elvégzett feladat fontosságát elismerve döntött úgy a közgyűlés, hogy megilleti ez a kedvezmény az önkénteseket. Ezzel szeretnék kifejezni megbecsülésüket a közösségért tevékenykedők iránt.

A kedvezményt a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által kiállított igazolás alapján vehetik igénybe az önkéntesek. A cél az, hogy a megyében egyre több település csatlakozzon Pécs város kezdeményezéséhez, és mindenhol elismerjék az önkéntesek áldozatkész munkáját.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem