A pécsi színésznő, Világi Vanessa gyerekkorában kedvenceit utánozta, ma a képernyőn láthatjuk

2019. december 07. szombat 09:35

A pécsi színésznő, Világi Vanessa gyerekkorában kedvenceit utánozta, ma a képernyőn láthatjuk

Világi Vanessa kiskorában is színjátszókörbe járt, s otthon is rendszeresen boldogította szüleit és testvéreit egy aktuális kedvenc filmszereplője utánzásával. Október óta az egyik országosan ismert, népszerű sorozatban láthatjuk a pécsi színésznőt, dr. Katona Petra szerepében.

 

- Tudatosan készült a színészi pályára?

- Igen, kiskorom óta érdekelt ez a terület. Versmondó versenyeken vettem részt, színjátszókörbe jártam, versenyszerűen táncoltam, és otthon is boldogítottam szüleimet és testvéreimet egy aktuális kedvenc filmszereplőm utánzásával. 2017-ben Szurdi Miklós színház- és filmrendező, színházigazgató alapított egy társulatot, és felkért, hogy én is legyek a tagja. Pályakezdőként ez nagyon meghatározó volt az életemben. Létrejött Fóton a Muharay Színház, két éve dolgozom ott egy remek csapatban.

- Szülei támogatták a színészettel kapcsolatos terveit?

- Igen, szüleimmel és nővéremmel nagyon jó a kapcsolatom. Édesanyám pszichológus, édesapám szülész nőgyógyász. A pályaválasztásommal kapcsolatos döntésemet soha sem ellenezték, mindig számíthatok a tanácsaikra, támogatásukra. Kiskoromtól kezdve kiálltak az álmom mellett, sok lelki támogatást kaptam, és kapok a mai napig tőlük.

- A munkája miatt elkerült Pécsről. Nem hiányzik a város?

- Pécset egy gyönyörű ékszerdoboznak tartom, ahova a családom, kedvenc helyeim, gyerek és tinikorom élményei, és sok más jó emlék is köt. Itt tettem meg az első lépéseimet, és innen indultam megvalósítani az álmomat. Mivel nem volt lehetőség színészképzésre, mindenképp el kellett költöznöm Budapestre, ami eleinte nagyon nehéz volt. Sajnos mostanában ritkán tudok hazalátogatni, de amikor otthon vagyok, úgy érzem, igazán fel tudok töltődni.

Névjegy

Világi Vanessa Pécsett született 1995. szeptember 22-én. A Pécsi Művészeti Gimnázium dráma tagozatán érettségizett, ezután nyert felvételt Budapestre, a Gór Nagy Mária színitanodába. Vanessa 2017-ben szerezte meg színész végzettségét. A Muharay Színházban jelenleg több előadásban is szerepet kapott, többek között játszik a Tündérlaki lányok, a Színezüst Csehó és a A Négyszögletű kerek erdő darabokban.

- Nemrég óta az egyik népszerű televíziós sorozatban, a Jóban Rosszbanban láthatják a nézők. Milyen érzés egy országosan ismert, népszerű sorozatban játszani?

- Nagyon szeretem, jó érzés egy családias, közvetlen és jó hangulatú csapatnak a részese lenni. Emellett nagyon intenzív munkafolyamat, rengeteg fejlődési lehetőséggel. A szövegtanulási technikám gyorsasága is sokat edződött. Egy castingot követően 2016-ban szerepeltem először a sorozatban epizódszereplőként, 2019 szeptember eleje óta pedig állandó szereplőként dr. Katona Petrát alakítom.

- Szabadidejében mit szokott csinálni?

- A családommal, a párommal és a barátaimmal töltöm. Nagyon szeretek lovagolni, és van egy skót lógófülű rosszcsont cicám, aki egy igazi szeretetgombóc és néha még szófogadó is.

- A jövőre nézve vannak új tervei?

- Mindig aktuális terveket tűzök ki, és igyekszem azokat megvalósítani és kiteljesedni. Jövőt tekintve egyszer szívesen játszanék nagyjátékfilmben is.

 

Pauska P.