A pécsi polgármester volt támogatói is kiakadtak: elhatárolódnak a fenyegető viselkedéstől

2023. január 26. csütörtök 09:53

A pécsi polgármester volt támogatói is kiakadtak: elhatárolódnak a fenyegető viselkedéstől

Nem hagyta szó nélkül a Fidesz és az ÖPE mellett a Tiszta Kezek Frakció sem a keddi pécsi közgyűlésen történteket. Topán László a Facebookon tette közzé frakciójuk (amelynek rajta kívül tagja Bognár Szilvia és Hencsei Zsolt, egykoron mindhárman a polgármestert támogató koalíció tagjai voltak) álláspontját.

 

Azt írták, hogy "a városházi események megmutatták, milyen fontos, hogy a Tiszta Kezek Frakció tagjai a közgyűlésben dolgoznak. Egyrészt sikerült megakadályoznunk (egyelőre, átmenetileg), hogy az MSZP-DK-Jobbik-Momentum-LMP alkotta városvezető konglomerátum 14 millió forint közpénzt adjon ajándékba egy vállalkozásnak.

Másrészt ez az ügy alkalmat adott arra, hogy a városvezetők megmutassák igazi arcukat: ha rajtakapják őket, szembesítik őket hiányosságaikkal, nem riadnak vissza a képviselők fenyegetésétől sem.

Mi, a Tiszta Kezek Frakció tagjai tiszteljük a másikat - a politikai ellenfeleinket is, ezzel is meg akarjuk szolgálni választóink bizalmát, akik '19-ben nem a durvaságra, átláthatatlanságra és önzésre szavaztak.

Elhatárolódunk attól a fenyegető, a képviselői intézményt és választópolgári egyenlőséget semmibe vevő viselkedéstől, amit a pécsi közgyűlés tisztségviselői tanúsítottak.

Továbbra is ragaszkodunk a napirend előtti érdemi vitákhoz, az átlátható folyamatokhoz és ennek szellemében folytatjuk szolgálatunkat.

Felelősek vagyunk a közbeszéd minőségéért, ezért kívánunk stílusunkban példaértékűek lenni és ennek súlyára a jelen megnyilatkozásunkkal is felhívjuk a pécsi közszereplők figyelmét."

EQM - Fotó: Facebook/Topán László