A pécsi önkormányzat által sanyargatott ovikat támogatták a jobboldali városi képviselők

2021. december 28. kedd 16:59

A pécsi önkormányzat által sanyargatott ovikat támogatták a jobboldali városi képviselők

Több százezer forint értékben támogattak pécsi óvodákat a Fidesz, a KDNP és az ÖPE közgyűlési képviselői. A Budai Nagy Antal utcai ovi például - régi kérésüknek megfelelően - egy hangfalat kapott ajándékba, a Köztársaság téren található intézmény alapítványát pedig pénzbeli adománnyal segítették a politikusok. Csizmadia Péter, a Fidesz városi frakcióvezetője lapunknak elmondta, úgy tartották tisztességesnek, ha a tiszteletdíjuk megemelt részét a megszorításokkal sújtott óvodáknak adják.


Nagy volt az öröm a napokban a Budai Nagy Antal utcában található óvodában. Csizmadia Péter és Hári József fideszes önkormányzati képviselők ugyanis egy hangfalat vittek az intézménybe, ezzel az ovisok és a vezetőség régi kívánsága vált valóra. Szintén a nemzeti oldal politikusai támogatták pénzbeli adománnyal a Köztársaság téri óvodát, amelyet nemrég Csizmadia Péter mellett Barkóczi Csaba és Bognár László látogatott meg.



A városatyák a képviselői tiszteletdíjuk megemelt részét ajánlották fel, összességében több százezer forintot. A KDNP és az ÖPE képviselői rászorulóknak adtak támogatást még az év első felében.

- Az óvodákat és bölcsődéket sújtó összességében 200 millió forintos baloldali megszorítás ellen tiltakozva ajánlottuk fel a különbözetet. Szerintünk ugyanis egész egyszerűen nem fair, hogy a baloldal folyamatosan emeli a képviselők és a haverok juttatásait, az intézményektől viszont pénzhiányra hivatkozva jelentős összegeket vontak el. Úgy tartottuk tisztességesnek, ha a díjemelésünket a legfontosabbaknak, a gyerekeknek ajánljuk fel - fogalmazott Csizmadia Péter.

A frakcióvezető munkatársunknak elmondta, az óvodai munkatársak rendkívül hálásak minden apró segítségért.


- Valójában azonban mi tartozunk hálával nekik azért, hogy minden körülmények között óvják a srácainkat és biztonságban, teljes odaadással nevelik a legkisebbeket. Tényleg csak a köszönet hangján említhetjük a bölcsődei, óvodai dolgozókat, ezzel az aprósággal is ezt igyekeztünk kifejezni számukra - szögezte le.

 

Képünkön: Csizmadia Péter (balra) és Hári József az ajándékba adott hangfallal. 

Palotás Péter