A pécsi buszokra csak első ajtón szabad felszállni - Feltéve, ha éppen működik

2023. május 16. kedd 09:32

A pécsi buszokra csak első ajtón szabad felszállni - Feltéve, ha éppen működik

Bár a Tüke Busz Zrt. rendszeresen sajtóközleményekben hívja fel az utazók figyelmét, hogy az első ajtón kell felszállni a járataikra, arra ezekben nem térnek ki, mi van akkor, ha az ajtó nem működik, mint annak a busznak az esetében, amit múlt pénteken fényképezett le olvasónk az egyik Rákóczi úti megállóban.

 

Késések, kimaradások rendszeresen előfordulnak a pécsi közösségi közlekedésben, mint ahogy sajnos arra is akad példa, hogy egy jármű menet közben felmondja a szolgálatot.

Az viszont már-már tragikomikus, hogy olyan buszt is menetrendbe állítanak, amelynek nem nyitható az egyik ajtaja. Ráadásul éppen az első, amelyet használni kellene az egyszeri utazóknak.

Erre legutóbb május 9-én kelt közleményében hívta fel a figyelmet a közösségi közlekedést szervező Tüke Busz:

Akkor többek között ezt írták: " menetjegy-és bérletellenőrzések, valamint az utasoktól érkező jelzések, észrevételek alapján gyakran kerül előtérbe az elsőajtós felszállási rend alkalmazásának, valamint a járatokon a menetjegy érvényesítésének szabálya.

A Tüke Busz Zrt. hatályos üzletszabályzata és az utazási feltételek is rögzíti az autóbuszokra történő felszállás, valamint a menetjegyek érvényesítésének rendjét.
Az utazás megkezdésekor a bérletet, illetve az utazásra jogosító igazolványt, igazolást jól látható módon fel kell mutatni jármű vezetőjének, a papír alapú, előre váltott, vagy az autóbuszvezetőnél vásárolt menetjegyet a vezetőfülkénél lévő jegykezelő készülékkel, a mobiljegyet a mobil-alkalmazással a jármű ajtajának, vagy az autóbuszvezető fülke közelében elhelyezett kód beolvasásával érvényesíteni kell."

Akkor ennél a busznál mi is lenne a teendő?

M. B.