A nemzeti oldal szerint a pécsi városvezetés a munka helyett a belháborúba fektetett energiát

2022. január 06. csütörtök 19:25

A nemzeti oldal szerint a pécsi városvezetés a munka helyett a belháborúba fektetett energiát

Dr. Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője és dr. Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi városházi frakcióvezetője videóüzenetben tekintett vissza Pécs előző évére. Úgy vélték, fontos siker, hogy a város az egyik legmagasabb kompenzációt kapta a járvány okozat bevételkiesések után, ugyanakkor baloldali városvezetés az előző esztendőben a munka helyett inkább a belháborúba fektetett energiát, és a városnak nyújtott segítséget és támogatást és támadásokkal viszonozta.

 

 


A nemzeti oldal pécsi politikusai fontos sikernek tartották, hogy a második legmagasabb kormányzati kompenzációt, 2 milliárd 50 millió forintot Pécs városa kapta a vidéki nagyvárosok közül a járvány okozta bevételkiesések után.

Hoppál Péter kifejtette, hogy a járvány kezeléséért és hatásainak enyhítéséért köszönet jár mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a védekezéshez, dolgozzon akár az egészségügyben, a rendvédelmi szerveknél, a szociális ágazatban vagy a kereskedelemben eladóként.

Kiemelte, Pécs legfontosabb támogatójaként a kormány több tízmilliárd forint támogatással segítette a várost 2021-ben, ez alatt értve az önkormányzatot, a Pécsi Tudományegyetemet, az ide települő multinacionális nagyvállalatokat, mint a japán Seiren, a dél-koreai Hannon Systems vagy a dán érdekeltségű Softflow, és további milliárdokkal segítette a kisebb, főként magyar tulajdonú cégeket, hogy munkahelyeket tarthassanak meg, avagy ha arra van szükség, fejlesszenek. Utóbbira remek példa a Terrán Kft. új gyártó kapacitásának beüzemelése.

A PTE kapcsán elmondta, hogy az eddigi 30 milliárdos kormányzati fejlesztésen túl karácsony előtt a kormány 23 milliárdos támogatással kiváltotta a PTE 2010 előtti hiteleit is, új utat nyitva ezzel a modellváltott egyetem gazdaságfejlesztési szerepvállalásának.

Csizmadia Péter szerint a pécsi baloldali városvezetés az előző esztendőben a munka helyett inkább a belháborúba fektetett energiát, és a kormányzat által a városnak nyújtott segítséget és támogatást vádaskodással és támadásokkal viszonozta.

A frakcióvezető is kiemelte, hogy a kormány által biztosított pénzügyi támogatásoknak köszönhetően létesülhetnek új munkahelyek a városban, fejlődhet a Pécsi Tudományegyetem vagy a Pécs-Pogányi Repülőtér.

Csizmadia Péter a világjárvány kapcsán kifejtette, hogy 2021 az elmúlt évtizedek legnehezebb éve volt Magyarország számára és minden magyar embertől rendkívüli erőfeszítést, odaadást és fegyelmet igényelt. Amíg ebben a válságos helyzetben a kormány erőn felül védte az emberek biztonságát és sikerrel tartotta talpon a gazdaságot, addig a baloldal továbbra is saját magával viaskodott.

A pécsi egyéni országgyűlési képviselők munkáját értékelve megemlítette, hogy míg Hoppál Péter a városba érkező több tízmilliárd értékű kormányzati támogatások elnyerésének munkájában folyamatosan részt vett, addig Mellár Tamás egyetlen ilyen fejlesztéshez, támogatáshoz kapcsolódó tárgyaláson sem volt jelen, annál inkább főszereplője volt a baloldali belviszályoknak.

EQM