"A Jobbik idős emberek halálát kívánja?" - kérdi a pécsi MSZP

2015. március 18. szerda 12:48

Frissítve: 2015. március 18. szerda 13:40

FRISSÍTVE. Az MSZP Pécsi Szervezete felszólítja a pécsi Jobbik elnökét, hogy határolódjon el Sneider Tamástól és nyilatkozzanak arról, hogy egyetértenek-e az alelnök szélsőséges nézeteivel. A tárgyban kiadott szocialista sajtóközlemény az alábbiakban olvasható. 

"SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megdöbbenéssel hallgattuk azt a kiszivárgott hangfelvételt, amin Sneider Tamás, a Jobbik és a Parlament alelnöke többek közt ezt mondja:

„Nagyon feljött a Dunántúl hál' Istennek, mert jönnek a cigánybűnözők és gyilkolják az idős embereket."

A Jobbik valóban idős emberek halálát kívánja a politikai haszon reményében?

Az MSZP Pécsi Szervezete számára egyaránt elfogadhatatlan ez a rasszista és cinikus gondolkodásmód és beszédmód.

Bebizonyosodott, hogy a Jobbik mostani szelíd kommunikációja nem több mint hazugság és képmutatás.

Sneider saját magát és a pártját buktatta le, amikor azt nyilatkozta, hogy nem érti, miért baj az, ha a Jobbik kommunikációja változott, de a programjuk nem. Cukiság-kampánnyal próbálják elleplezni a józan többség számára vállalhatatlan gondolataikat.

Az MSZP felszólította Sneider Tamást, hogy mondjon le parlamenti alelnöki posztjáról és képviselői mandátumáról.

Az MSZP Pécsi Szervezete felszólítja Németh Zsoltot, a pécsi Jobbik elnökét, hogy határolódjon el Sneider Tamástól, valamint nyilatkozzanak arról, hogy egyetértenek-e a Betyársereg által támogatott Sneider Tamás szélsőséges nézeteivel!

2015. március 18.

MSZP Pécs Városi Szervezete"

 

FRISSÍTVE  - A Jobbik reagálása az MSZP közleményére:

"Harangozó Tamás hamis mondatokat ad a számba.

Múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatóján Harangozó Tamás MSZP-s frakcióvezető-helyettes olyan mondatot adott a számba, mely soha el nem hangzott el. Nyilatkozatában úgy ferdítette el az általam elmondottakat, mintha én örülnék annak, hogy már a Dunántúlon is megölik az idős embereket, merthogy ettől erősödik a Jobbik támogatottsága.

A valóság ezzel szemben az, hogy az alábbi mondatok hangzottak el: „Nagyon feljött a Dunántúl hál' Istennek. Meg ugye jönnek a cigánybűnözők és aztán gyilkolják az idős embereket, és ezt most már nagyon jól el tudjuk mondani. Sajnos sok idős ember azért szavaz ránk, hogy megvédjük őket."

Tehát egyértelmű, hogy egyáltalán nem örülök, sőt aggódva szemlélem az egyre növekvő erőszakot, valamint a gyilkosságok számát, amely az idős lakosságot érinti. Éppen a Jobbik az egyetlen politikai erő, mely támogatja a lakosság önvédelmi szerveződését, illetve szigorúbb büntető törvénykönyvi szankciókat követel a hölgyek, a gyermekek és az idősek védelmében. Ellentétben az MSZP-vel és annak szövetségeseivel, akik folyamatosan a bűnözők jogaiért aggódnak.

Harangozó Tamásnak rágalmazás bűncselekménye miatt bíróság előtt kell majd felelnie, így felszólítom Önöket, hogy Harangozó Tamás hazug állítását cikkeikben ne idézzék, és ne is ismételjék meg, mert ellenkező esetben kénytelen leszek jogi lépéseket tenni az Önök hírportáljával szemben is.

Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke"

EQM