Ingyenes beiratkozással is ünnepelhetjük ma az öt éve átadott pécsi Tudásközpontot

2015. november 17. kedd 10:22

Ingyenes beiratkozással is ünnepelhetjük ma az öt éve átadott pécsi Tudásközpontot

A Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont öt éve nyitotta meg kapuit. Az épület - amely az Európa Kulturális Fővárosa Pécs-2010 projekt keretében valósult meg - fontos találkozási pontja lett a város és a megye lakosságának - számolt be az intézmény, jubileumi programjaikat ismertető pénteki közleményében.

Mint írják, az évforduló alkalmából a Tudásközpontban működő Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont közös születésnapi programot szervez a könyvtárkomplexum sokrétű munkájának megismertetése, közösségi tereinek bemutatása, és mindenekelőtt az olvasás népszerűsítése, az olvasók ünneplése céljából.

A ma 14 órakor kezdődő jubileumi eseményt Girán János, Pécs alpolgármestere és dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora köszönti. A könyvtárak új feladatairól, a Tudásközpont múltjáról, jelenéről és legfőképpen a jövőjéről a két könyvtár igazgatója beszél majd.

A beköltözés részleteit filmvetítés, az elmúlt 5 év legsikeresebb rendezvényeit pedig az aulában rendezett fotókiállítás idézi fel, melyet Balázs Mihály Kossuth-, Ybl Miklós- és Prima Primissima díjas építész nyit meg.

A 17 órakor kezdődő könyvstaféta megvalósulásához és a Tudás fája könyves dominó létrehozásához az olvasók aktív közreműködése szükséges. A kora esti órákban Beck Zoli (30Y) és meghívott vendégei zenés irodalmi beszélgetésre várják az érdeklődőket. Az ünnepséget végül „kaptárzúgással" a PTE Művészeti Kar elektronikus zenei médiaművészeti kísérlete zárja.

A program keretében a könyvtárak köszöntik a leghűségesebb olvasókat, a leendő olvasók számára pedig ezen a napon ingyenes beiratkozással szeretnének kedvet csinálni a könyvtárlátogatáshoz.

EQM