Élményműhely nyílik a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán

2016. május 15. vasárnap 11:09

Élményműhely nyílik a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán

A tavalyi hatalmas sikerre és érdeklődésre való tekintettel idén ismét megrendezi a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara az Élményműhely programot, amelyben a kar oktatói az ÉlményMűhely Matematikai-Művészeti Mozgalom tagjaival együtt 12 izgalmas műhelyre várják a jelentkezőket.

Sztárvendég a Szertár.com közösség alapítója, Zsiros László Róbert, aki számos érdekes kísérlet mellett, a kartonrobotok építésének titkaiba is beavatja majd az érdeklődőket.

Idén is repkednek majd drónok a tanteremben, óriási fraktálszerkezetek nőnek ki a földből, támadnak a háztartási hulladékból épített robotok. Megtapasztalhatjuk hogyan parkol egy szusszal a gokart, megtudhatjuk mi a köze a DNS-nek az építészethez, vagy éppen megmérhetjük a hallásunk épségét is. „Aki hallja jöjjön el."

 

A délutáni tehetséggondozók fórumára a szervezők várják az iskolákban tevékenykedő matematikát, természettudományos tárgyakat tanító és informatikus tanárokat, iskolavezetőket, tehetséggondozó szakembereket.

Témák: Hidak a középiskolák és az egyetemek között / Mi lesz veled műszaki felsőoktatás? / Változó kerettanterv, változó szakképzés. / Felépülő duális képzés.

A rendezvényre középiskolás csoportok regisztrálhatnak a REGISZTRÁCIÓS LAP kitöltésével és a [email protected] e-mail címre történő visszaküldésével. A programon való részvétel mindenki számára ingyenes, de a résztvevők létszáma korlátozott. A jelentkező csoportok beosztása a jelentkezés sorrendjében történik, ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes minél előbb regisztrálni. 

Jelentkezni és regisztrálni itt a [email protected] e-mail címen lehet.

Forrás: PTE