Orbán Viktor szerint a zöldenergia hazánk jövője

2023. november 18. szombat 16:46

Orbán Viktor szerint a zöldenergia hazánk jövője

A magyar gazdaság jövője most dől el, mert most dől el, hol alakulnak ki Európa zöldipari központjai. Ehhez méretes beruházásokra, nagy magánberuházásokra van szükség - mondta Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke szombaton Budapesten, a párt 30., tisztújító kongresszusán.


A kormányfő kiemelte: a magyar zöldpolitika nem ideológiai és nem pártalapon áll. "A kormány álláspontja: zöld energia igen, zöld ideológia nem" - fogalmazott.

Kifejtette, két dolgot kell tennünk: zöld energiát termelni és aztán tárolni. Hozzátette: a sikeresek és a többiek közötti választóvonal a megtermelt energia tárolása lesz.

Elmondta, hogy a magyarok egy új világgazdasági korszak technológiai éllovasai lehetnek, 150 éve nem nyílt meg előttük ilyen lehetőség. Minden feltétel adott a sikerhez, csak bátor és felkészült országvezetésre, helyi és országos vezetőkre van szükségünk - jegyezte meg.

"Magyarországot a legmodernebb keleti és nyugati technológia találkozóhelyévé tesszük" - hangsúlyozta.

Hozzátette: az ország ma ezért egyszerre bajnoka az összekapcsolódásnak, a zöldenergiának és az új ipari technológiáknak.

Ez a stratégia húzza felfelé a magyar gazdaságot a következő 15-20 évben, ezért lesz továbbra is mindenkinek munkája, erre kapcsolódnak rá a szakmunkás iskolák és az egyetemek.

"Erősek, gazdagok és zöldek leszünk, és az ellenfeleink is, de ők az irigységtől" - közölte.

MTI