Orbán Viktor garanciát vár az EU-tól az embargó kapcsán

2022. május 30. hétfő 16:18

Orbán Viktor garanciát vár az EU-tól az embargó kapcsán

Magyarországnak jó az a megoldás, amelyet az Európai Tanács választani kíván, hogy az embargó a tengeri szállításon érkező, Oroszországból érkező olajra terjedjen ki, a vezetéken érkezőre pedig ne - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az uniós tagállami vezetők soron kívüli, kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezve hétfőn. 

 

 

Orbán Viktor újságíróknak nyilatkozva kijelentette: Magyarországnak ez jó megoldás, ami azt jelentené, hogy nem dobják le az atombombát a magyar gazdaságra, hanem tud működni továbbra is, ahogy eddig.

Kijelentette: a vita tétje az, hogy ha az Oroszországból csővezetéken érkező olajszállítással valami történne, vagyis nem érkezik vezetéken orosz olaj, akkor legyen Magyarországnak joga tengeren keresztül beszerezni és másként eljuttatni azt az országba.

"Ez a garancia ami nekünk kell. Ha ma elérem azt a garanciát, amit kértünk, akkor biztonságban vagyunk" - fogalmazott a kormányfő.

Képünkön:  Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Tanács kétnapos rendkívüli ülésére Brüsszelben 2022. május 30-án.

MTI - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán