Nem kizárt, hogy ideiglenesen bezárják a plázákat és az összes általános iskolát is

2021. február 27. szombat 10:19

Nem kizárt, hogy ideiglenesen bezárják a plázákat és az összes általános iskolát is

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának volt a vendége pénteken este, Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője, aki megfontolandónak nevezte az iskolák és a plázák átmeneti időre szóló bezárását.

 

 

 

 

"A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak.

Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat" - kezdte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

Az iskolák korlátozásával kapcsolatban Galgóczi Ágnes kifejtette, hogy a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. Ez is egy megfontolandó lehetőség lehetne, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsótagozatos osztályok is.

"Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne és a járvány megfékezését szolgálná"- emelte ki a szakember.

Forrás: Hír TV