Megfojtotta állapotos élettársát egy férfi, vádat emeltek ellene

2023. november 17. péntek 11:17

Megfojtotta állapotos élettársát egy férfi, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy férfi ellen, mert megfojtotta terhes élettársát - tudatta a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség közleményben az MTI-vel pénteken.

 

 

 

A 30-as évei elején járó férfi Nyírkátán, élettársi kapcsolatban élt a sértettel. A férfi féltékenysége miatt gyakori voltak köztük a veszekedések, a férfi többször bántalmazta élettársát, de a nő nem tett feljelentést.

Május 24-én a pár ismét összeveszett, ezért a nő az egyik közelben lakó barátnőjéhez költözött.

Három nappal később, hajnali 3 óra körül a vádlott az utcáról figyelte a lakóházat. Amikor élettársa kijött, és a házigazdával a ház mellett beszélgetett, a férfi indulatosan kiabálva, egy 15 centiméteres pengehosszúságú késsel bement az ingatlan udvarára, és élettársát a hajánál megragadva a falu szélére vonszolta, ahol többször megütötte, kétszer megvágta, majd kivette nadrágjából az azt rögzítő zsinórt, és azzal megfojtotta a 20 hetes terhes nőt.

A férfi a rokonainál bujkált, mikor a rendőrség elfogta.

A főügyészség a férfit emberöléssel és a sértett sanyargatásával, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolja.

Az ügyészség azt indítványozza, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, a bíróság ítélje 15 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra - tudatták közleményben.

MTI