Ismét több száz határsértőt fogtak el a rendőrök

2022. január 07. péntek 08:39

Ismét több száz határsértőt fogtak el a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán összesen 445 illegális határsértővel szemben intézkedtek - tudhattuk meg a Police.hu beszámolójából.

 

 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, bangladesi, marokkói, pakisztáni, tunéziai, kubai, egyiptomi, indiai, palesztin, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 7 esetben összesen 41 határsértőt tartóztattak fel Mátételke, Kunbaja, Solt, Tompa, Soltvadkert, Bácsbokod és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben, összesen 199 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Mórahalom, Makó, Öttömös és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Győr területén összesen 1 határsértőt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tatabánya és Ács területén 4 határsértőt tartóztattak fel.

Veszprém megyében, Sümegen 10, Vas megyében, Váton 9 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Zala megyében, Balatongyörök területén 9 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben Bács-Kiskun, és 5 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 172 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 4 embert fogtak el, 7 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

EQM