Igen hideg lesz éjjel, a hegyekben havazhat is

2022. november 18. péntek 19:30

Igen hideg lesz éjjel, a hegyekben havazhat is

Az éjszakai órákban a Dunántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet, ezeken a részeken párássá válik a levegő, köd képződik. Délnyugat felől egyre többfelé várható eső, amely észak, északkelet felé tolódik, az esti óráktól előbb az Északi-középhegység magasabb csúcsain, majd az északkeleti harmad határhoz közeli részein halmazállapotot vált a csapadék.  

 

Éjszaka az említett északkeleti tájakon havas eső, havazás várható, eközben fokozatosan szűnik a csapadék nyugat felől, de még kisebb záporok, hózáporok előfordulhatnak.

A legmagasabb hegycsúcsokon van esély érdemi hóréteg kialakulására.

Szombaton átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, délutántól azonban dél felől ismét felhősödés kezdődik.

Napközben néhol lehet zápor, a hegyekben hózápor, késő délutántól dél felől újabb csapadékzóna érkezik.

Késő délutántól megélénkül északias szél, amely helyenként meg is erősödik. A reggeli órákra mérséklődik a légmozgás, szombaton már jobbára mérsékelt marad az északkeleti, keleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +10 fok között valószínű. Az északkeleti tájakon lesz a hidegebb, míg délnyugaton a melegebb.

MTI