Ezer forintos étkezési utalványt kapnak mától a véradók

2021. március 01. hétfő 14:10

Ezer forintos étkezési utalványt kapnak mától a véradók

A véradóknak köszönhetően a járvány ellenére is stabil az országos vérkészlet, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) folyamatosan biztosítja az egészségügyi intézmények vérkészítmény-igényeit. 

 


Visszatekintve az OVSz elmúlt 12 hónapjára, kimagasló köszönet illeti a véradókat, akik ebben a rendkívüli időszakban is önzetlen adományukkal járultak hozzá a betegek gyógyulásához.

Nélkülük nincs vérellátás. A nehézségek sem tartják vissza őket. Nekik köszönhetően a vérkészítmény-ellátás végig stabil volt, a kritikus időszakokban a felhívásainkra mindig megemelkedett a véradásra jelentkezők száma.

Mivel a véradás önkéntes és önzetlen, törvény szerint csak a kalóriapótlásról gondoskodhatnak. Az Országos Vérellátó Szolgálatnak 2021. március 1-jétől lehetősége nyílik azt a régóta fennálló szándékát megvalósítani, hogy a véradó donorok részére immár 1000 forint értékű kalóriapótlási étkezési utalványt adjon.

Tudjuk, hogy eddig sem a szerény juttatás motiválta, és ezután sem ennek emelése ösztönzi majd a segíteni szándékozó véradókat, mégis ezzel a gesztussal is szeretnénk megköszönni önzetlen segítségüket és kitartásukat, írta közleményében az OVSZ.

Forrás: OVSZ