Pécsett a "Meet the scientist" program

2010. december 01. szerda 17:11

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége, illetve Külügyminisztériuma kísérleti jelleggel, a világon elsőként Magyarországon elindította a „Meet the scientist" programot. Együttműködő partnernek a Magyar Fulbright Egyesületet, a lebonyolításra pedig a Magyar Innovációs Szövetség kérték fel.

A program meghirdetésére 2010. szeptember 24-én, az I. Magyar Nemzeti Fulbright Napon került sor, a Magyar Tudományos Akadémián, Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete támogatásával. Célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése magyar középiskolások körében.

A program első vidéki rendezvényét 2010. december 2-án, 13.30-tól, a pécsi PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolában rendezik meg. Az előadó Laczkó József, az Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának docense lesz, korábbi Fulbright-ösztöndíjas. Előadásának címe: Az emberi mozgás csodája: biológiai indíttatású aktív végtagmozgások elemzése és mesterséges létrehozása.

A rendezvényen részt vesz Páva Zsolt polgármester is, aki szintén egykori Fulbright-ösztöndíjas.

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség