Elindult a síszezon a Misinán: kedden délelőtt megnyitották a mecseki sípályát

2016. január 05. kedd 10:42

Elindult a síszezon a Misinán: kedden délelőtt megnyitották a mecseki sípályát

A hétfőn esett hónak köszönhetően kedden délelőtt tíz órakor beindult a síszezon a Misinán. 

- Beüzemeltük a sífelvonót - közölte Farkas Péter, a PVSK sí szakosztályának vezetőségi tagja. - Körülbelül nyolc centiméter porhó van a pályán, amit a síelők hamar ki fognak koptatni, de a nem teljesen ideális hóviszony ellenére úgy gondoljuk, ki kell használnunk a lehetőséget.

A pályát teljesen kezdőknek most nem ajánlom, de arra bíztatok mindenki mást, hogy jöjjön fel a Misinára - tette hozzá.

A felvonó használatához be kell lépni a szakosztályba, vagy napijegyet kell váltani. Farkas Péter hozzátette, várnak mindenkit, aki érdeklődik a síelés-snowboardozás iránt, hogy lépjen be hozzájuk, legyen részese annak a csapatnak, aki a Misinai sípályát és síházat működteti.

Farkas Péter a Pécsi Újság.hu-nak nyilatkozva korábban elmondta, a pálya és az infrastruktúra talán még sosem volt ilyen jó állapotban, mint napjainkban.

- A korábbi évekhez képest a tavaly több fejlesztést sikerült elvégeznünk, teljes egészében felújítottuk az ötvenharmadik éve üzemelő felvonót is. A berendezés ennyi idő alatt mindössze egy olyan komolyabb rekonstrukción esett át, amely a mostanihoz hasonlítható. Persze, a kaszálás és a kisebb javítások sem maradtak el - fogalmazott.

A legnagyobb hiánycikk a hó.

- Az egyik idős sporttársunk negyven évre visszanyúló kimutatása szerint átlagosan egy-egy esztendőben huszonkilenc napig használható a pécsi pálya. Reméljük, most sem lesz rosszabb a szezon. mondta Farkas Péter.

Képünk archív felvétel.

EQM