Baranyában is bekapcsolódott a vakcinák beadásába a honvédség oltóbusza

2021. május 05. szerda 10:27

Baranyában is bekapcsolódott a vakcinák beadásába a honvédség oltóbusza

A lakosság átoltottsági szintjének rövid időn belüli emelését is segítik az oltóbuszok az aprófalvas térségekben - mondta a Baranya megyei kormánymegbízott szerdán újságíróknak Mágocson, ahol a Honvédelmi Minisztérium oltóbusza végezte a helyiek és a környéken élők immunizálását. 

 

 

Horváth Zoltán elmondta, szerdán Baranyában Mágocson egy oltóbusz teljesít szolgálatot, segítségével mintegy 180 előzetesen regisztrált, a településen és a környékbeli falvakban élő oltásra váró ember kapja meg a koronavírus elleni vakcinát.

Kiemelte: a rendelkezésre álló oltóanyagok mennyisége lehetővé teszi, hogy minden regisztrált megkaphassa a koronavírus elleni oltást, akár egy napon belül.

Baranya aprófalvas térszerkezetű megye több mint háromszáz településsel, így - bár nagyon sok kórházi és járóbeteg-oltóponttal fedik le a területet - bizonyos tájegységeken fél vagy akár egy órába is telhet az embereknek, hogy eljussanak egy egészségügyi intézménybe - mondta a kormánymegbízott.

Hozzátette: az oltóbusz jelentős segítséget jelent abban, hogy aki kéri - márpedig Baranya egyes térségeiben kifejezetten magas a regisztráltak aránya - minél előbb megkaphassa a vakcinát.

Horváth Zoltán elmondta: a tapasztalatok alapján a későbbiekben Baranya más térségeiben is megjelenhet az oltóbusz, például a Dráva folyó mentén, az Ormánságban is jelentős segítséget jelenthet a szolgáltatás abban, hogy az emberek megkaphassák a vakcinát.

A kormánymegbízott arra biztatott mindenkit, hogy - ha eddig nem tette meg - minél előbb regisztráljon a védőoltásra, hiszen - mint fogalmazott - a lakosság átoltottságának minél magasabb szintjét elérve "kaphatjuk vissza megszokott életünket".

Mágocson az oltásra regisztráltak szerdán előre egyeztetett időpontban, pontos beosztás szerint, átlagosan hárompercenként kapják meg a vakcinát.

Képünkön (archív): Varga Judit főtörzsőrmester beolt egy pácienst az amerikai Moderna koronavírus elleni vakcina második adagjával a honvédség oltóbuszában Ászáron.

MTI - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt