A dalok szárnyán visz magasra kicsiket és nagyobbakat a baranyai Röppentő Zenekar

2019. december 14. szombat 16:00

A dalok szárnyán visz magasra kicsiket és nagyobbakat a baranyai Röppentő Zenekar

Főleg megzenésített gyerekversek alkotják a baranyai tagokból álló Röppentő Zenekar műsorát, de komolyabb témájú műveket is játszanak. Az együttest egyre több helyre hívják fellépni, de ez nem meglepő: a vidám hangulatú koncerteken a dalok szárnyán repülhet a közönség.


Jól ismert, megunhatatlan dallamok csendülnek fel a Röppentő Zenekar koncertjein, a főként gyerekekből álló közönség pedig azonnal énekelni kezd az együttessel. Weöres Sándor, Csukás István vagy éppen Áprily Lajos verseit, mondókáit a mai napig imádják a kicsik.

- Főként megzenésített verseket adunk elő, elsősorban magyar költőktől, de műsorunkban helyet kapnak különböző európai gyermekdalok feldolgozásai is - fogalmazott Klesch Lilla, aki az éneklés mellett gitározik is az együttesben.

A Röppentőben hegedűn és brácsán Radnai Ágnes, nagybőgőn és basszusgitáron Villuth Áron, gitáron, charangon és mandolinon Villuth András játszik, aki emellett énekel is.

A 2013-ban alakult zenekar összetartó csapat, hiszen rokoni és baráti szálak fűzik össze őket.

Az együttes a gyerekdalok mellett komolyabb témájú szerzeményeket is előad, többnyire kortárs költőktől válogatva. Klesch Lilla szerint nincs lényegi különbség, hogy kicsiknek vagy felnőtteknek adnak-e koncertet. Annyi azonban biztos - szögezte le -, hogy a gyerekek rendkívül hálás közönségnek számítanak.

A Röppentő Zenekart egyre többen ismerik Baranyában és a megyén kívül is, ennek megfelelően a naptáruk is „sűrű".

- Nagyon sok rendezvényen szerepel a zenekar. Kapunk meghívásokat többek közt farsangi mulatságra, gyermeknapra, majálisra vagy éppen karácsonyi ünnepségre - tudtuk meg.

Az együttes december első napjaiban több baranyai kistelepülésre is ellátogatott, és berendezte „Mikulásváró zenekuckóját". Felléptek többek közt Szentdénesen, Piskón, Kisvaszaron, Drávacsehiben és Bogádon.

Palotás Péter