Menczer: aki nem akar tűzszünetet, az háborúpárti

2023. március 11. szombat 15:47

Menczer: aki nem akar tűzszünetet, az háborúpárti

A baloldali politikusok felszólalásai után egyértelművé és világossá kell tenni: aki nem akar azonnali tűzszünetet, aki nem akar azonnali békét, az valójában nem békét akar, az a háború folytatását akarja, tehát háborúpárti - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Facebookon megosztott videójában.


Menczer Tamás a videóban, amelynek az elején három ellenzéki politikus parlamenti felszólalásaiból vágtak be részleteket, azt mondta, hogy a magyar baloldali politikusok a háború folytatását akarják, ezért háborúpártiak.

"Azt mondják a baloldali politikusok, hogy a háborúnak folytatódnia kell addig, amíg Ukrajna nem győz. Ezt az állítást - bár nem értek egyet vele - egy ukrán politikustól el tudnám fogadni, de egy magyartól soha" - fogalmazott az államtitkár.

Úgy folytatta, egyrészt azért nem tudná elfogadni, mert Magyarország alapvető érdeke a béke, és Ukrajnát soha nem helyezhetjük Magyarország elé. "Magyarország az első" - hangsúlyozta.

"Másrészt a háború folytatása azért is elfogadhatatlan, mert ebben a háborúban senki nem győz, és nem is fog győzni. Ebben a háborúban mindenki veszít" - emelte ki a politikus.

Menczer Tamás hozzátette: harmadrészt meggyőződése, hogy mindenkinek a béke lenne a legjobb, az ukránoknak is.

"Magyarország és a magyar kormány a béke pártján áll" - húzta alá Menczer Tamás.

MTI