Újmecsekalján fogadják az Újpestet a mislenyiek szerdán a Magyar Kupában

2016. november 29. kedd 11:45

Újmecsekalján fogadják az Újpestet a mislenyiek szerdán a Magyar Kupában

Szerdán délután öt órakor Pécsett, a PMFC stadionban az NB I-es Újpestet fogadja a HR-Rent Kozármisleny a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában. A mérkőzés tétje a legjobb 16 közé kerülés.

A tavalyi kupamenetelést nem lesz egyszerű megismételniük a mislenyieknek, amikor is négy magasabb osztályú együttest búcsúztattak el a Magyar Kupában és jutottak a legjobb nyolc csapat közé. Idén Veszprémben az NB III-as együttes otthonában kezdték meg szereplésünket és 3-0-ás sikerrel léptek tovább.

Az Újpest idén a kupasorozatban mindkét alkalommal alacsonyabb osztályú csapatában lépett pályára, Felsőzsolcán is és Mádon is 4-0-ás győzelmet aratva jutottak tovább. A fővárosi lila-fehérek kerete nem igazán bő, aminek oka, főképp az, hogy az UEFA eltiltotta őket az átigazolásoktól, legközelebb csak a nyáron szerződtethetnek új labdarúgót.

Ennek ellenére az NB I-ben nem állnak rosszul, 23 pontjukkal stabil középcsapatnak számítanak, a hetedik pozíciót foglalják el. A legutolsó nyolc meccsükön veretlenek maradtak az első osztályban, igaz hétszer "csak" döntetlenre végeztek, két hete Gyirmóton győztek 2-1-re, pedig úgy tűnt, hogy ekkor is pontosztozkodás születik majd, de a 93. percben megtört a jég és Windecker góljával elhozták a három pontot.

Az Újpest keretét remek futballisták alkotják, magyar válogatottak: Lázok János, Balogh Balázs, Nagy Gábor, további rutinos labdarúgók: Balajcza Szabolcs, Mohl Dávid, magyar szinten jónak mondható légiósok: Andric, Bardhi, Diarra, Heris, Sankovic.

Baranya megyébe legutóbb is a Kozármisleny hozott NB I-es csapatot, még idén februárban a Békéscsaba látogatott Mislenybe, de előtte a Puskás Akadémia, a Diósgyőr és a Bp. Honvéd is megfordult városban.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidőben döntetlenre végeznek a csapatok, akkor kétszer 15 perces hosszabbítás következik, ha nincs döntés ott sem, akkor büntetőrúgásokkal dől el a továbbjutás.

Forrás: http: kozarmislenyfc.hu