Torres mellett Suárezt is ki kellett volna állítani?

2016. április 06. szerda 10:09

Torres mellett Suárezt is ki kellett volna állítani?

Az FC Barcelona és az Atlético Madrid vezetőedzője az elemzés mellett egyformán a jövő heti, fővárosi visszavágóval foglalkozott a két csapat keddi, barcelonai Bajnokok Ligája-negyeddöntős mérkőzése után.

"Nagyon elégedett vagyok, hogy újra megízlelhettük a győzelmet, már alig várom a visszavágót a Calderón Stadionban" - nyilatkozott Luis Enrique, a katalán csapat vezetőedzője a 2-1-es eredménnyel zárult hazai találkozó után.

Emlékeztetett rá, hogy az Atlético Madrid ellen eredményesen futballozni nagyon nehéz, a játéknak rendkívül pontosnak és gördülékenynek kell lennie, és fontos a labdabirtoklás is.

"Az első félidőben elsősorban egyéni kezdeményezésekkel próbáltuk kizökkenteni egyensúlyából ellenfelüket, de amikor ezek nem jönnek be, nehéz a dolgunk. A második játékrészben már jól járattuk a labdát, beszorítottuk a madridiakat, minden csodálatosan alakult" - vélekedett.

Megemlítette, hogy az Atlético vezető gólja előtt csapata hibázott, egyúttal elismerte, hogy a találatot szerző Fernando Torres bő tíz perccel későbbi kiállításával megváltozott a meccs képe. A madridi támadó szabálytalanságait - kérdésre reagálva - kissé naívaknak minősítette.

A visszavágóra tervezett taktikát illetően úgy fogalmazott, minden kieséses mérkőzésnek úgy vágnak neki, mintha csak abból az egyből állna a párharc, azaz azzal a céllal, hogy nyerjenek.

"Kedvező helyzetből várjuk a visszavágót, amelyen bizonyíthatjuk, hogy mi vagyunk a jobbak" - tette hozzá.

Diego Simeone, az Atlético trénere először arról beszélt, hogy büszke csapatára, amely minden mérkőzésen mindent kiad magából, és külön-külön a játékosaira.
"Minden nehézséggel szembenéznek, nem keresnek kifogásokat" - indokolta elégedettségét.

Szerinte csapata az első harminc percben nagyszerűen futballozott, a második félidőre azonban a Barcelona feljavult, jól járatta a labdát és beszorította együttesét a kapuja elé.

"A barcelonaiaknak volt lehetőségük, hogy még több gólt szerezzenek, de nem tették, emiatt aztán lelkesedéssel és nagy kedvvel várhatjuk a visszavágót" - tette hozzá.
A bíráskodásról, illetve konkrétan arról, hogy a 36. percben leküldött Torres mellett esetleg a két gólt szerző barcelonai Luis Suárez is megérdemelte volna a kiállítást, nem bocsátkozott részletes fejtegetésbe. (Képünkön a két csatár egymást ölelgeti egy korábbi, liverpooli jótékonysági meccsen - a szerk.)

"Megpróbálok a lehető legkevesebbet foglalkozni ezzel, nem mondok el mindent, amit kedvem lenne..." - válaszolta újságírói felvetésre, majd úgy fogalmazott: "A bíró úgy ítélte meg a történteket, ahogy megítélte. Most már egy új mérkőzés következik a Calderónban, és mi igyekszünk azon mindent elkövetni, hogy bekerüljünk Európa négy legjobb csapat közé".