Véget ért az aláírásgyűjtés: hatan pályáznak a polgármesteri posztra Pécsett

2019. szeptember 10. kedd 10:50

Véget ért az aláírásgyűjtés: hatan pályáznak a polgármesteri posztra Pécsett

Hétfőn délután lejárt az ajánlásgyűjtési határidő az októberi önkormányzati választásra, Pécsett hatan gyűjtötték össze az induláshoz szükséges legkevesebb ötszáz aláírást. A Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) jelölte, Vári Attila mellett a balliberálisok aspiránsa Péterffy Attila, az LMP-s Kóbor József, a Mi Hazánk részéről Sándor Zoltán, függetlenként Pap András és Komáromi István neve szerepel majd a szavazólapon.  

 

Hétfő délután négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az októberi önkormányzati választásra.

A jelöltek közül sokan az utolsó órákban adták le ajánlóíveiket a helyi választási bizottságoknál, erre Pécsett is volt példa: az MDF egykori képviselője, a most függetlenként induló Pap András Facebook-oldalán közölte, hogy hétfőn fél 4-kor leadta a szükségesnél valamivel több polgármesteri ajánlást.

A szükséges legkevesebb ajánlás Pécs esetében ötszáz aláírást jelent, a jelöltek többsége viszont ennél jóval többet tett le a választási bizottság asztalára.

A baranyai megyeszékhelyen hatan indulnak el a polgármesteri posztért.

A Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület Vári Atillát, a pécsi balliberálisok Péterffy Attilát, az LMP Kóbor Józsefet, a Mi Hazánk Sándor Zoltánt indítja, s függetlenként száll szorítóba Pap András, az MDF egykori képviselője, valamint szintén függetlenként indul az MSZP-nek hátat fordító Komáromi István.

Érdekesség, hogy majdnem lett egy hetedik jelölt is: a MIÉP Bauer Józsefet indította volna, ő azonban menet közben visszalépett.

Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell.

Azokat a jelölteket, akik közvetlenül a hétfő délutáni határidő előtt adták le ajánlásaikat, a választási bizottságok négy napon belül, azaz legkésőbb pénteken veszik nyilvántartásba.

M. B.