Újabb pécsi óvodákban jelent meg a vírus, ovisok, dolgozók is karanténba kerültek

2020. október 19. hétfő 19:53

Újabb pécsi óvodákban jelent meg a vírus, ovisok, dolgozók is karanténba kerültek

A Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájának egyik munkatársának hétfőn délután érkezett meg a pozitív koronavírus tesztje. A hétvégén három további dolgozó mutatott a betegségre utaló tüneteket, ők önkéntes karanténba vonultak. A kontaktkutatás eredményeként a hétfői nappal a tagóvoda 12 alkalmazottja, a Városközponti óvoda két további dolgozója, valamint egy 21 fős csoport került október 25-éig járványügyi megfigyelés alá, közölte hétfőn este az önkormányzat.

 

"Az óvoda vezetése haladéktalanul értesítette a tagóvodába járó szülőket.

 

 

A Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvoda egyik dolgozójának hozzátartozója szintén igazolt fertőzött lett, emiatt az intézmény munkatársa is hatósági karanténba került.

A Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár Utcai Sportóvodájának egyik dolgozójáról a hétvégén igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Az érintett munkatársak a tünetek jelentkezése óta nem jártak az óvodában.

 

A pécsi önkormányzat által fenntartott valamennyi óvodában maradéktalanul alkalmazzák a járványügyi készenlétre vonatkozó eljárásrendet, ide értve az intézményekben folyamatosan végzett fertőtlenítő nagytakarítást vírusellenes szerrel"

EQM - Fotó: Pixabay