Titokban árusítja ki a balliberális városvezetés a pécsi autóbuszokat - Már megint

2021. október 06. szerda 10:49

Titokban árusítja ki a balliberális városvezetés a pécsi autóbuszokat - Már megint

Minden előzmény nélkül szembesülhettek a pécsiek azzal, hogy a szocialista városvezetés emberei által megszállt Tüke Busz titokban elkezdte kiárusítani a pécsiek autóbuszait, olvasható a Fidesz-frakció közleményében.
  

 

"Tavasszal a cég még azt állította, hogy stabil lábakon áll, most viszont pénztelenségre hivatkozva járművei értékesítésébe kezdett.

Tudjuk, hogy a Tüke Busz sok éve feszített költségvetéssel dolgozik, ezért minden lehetőség számít, ami a folyamatos működés biztosítását szolgálja és minden forintnak helye van a cég büdzséjében.

Ezért is gyanús, hogy a hírek szerint áron alul keltek el a járművek. Haladéktalanul magyarázatot várunk a cégtől és a városvezetéstől a történtek hátteréről. Péterffy Attila csapata az elmúlt két évben sokadik alkalommal játszik bújócskát, dönt zárt ajtók mögött olyan ügyekben, amelyekben a pécsiek joggal várják el, hogy korrekt módon tájékoztassák őket. Két éve beszélnek átláthatóságról, ugyanakkor ez idő alatt éppen ennek ellenkezőjét, zavaros háttéralkukat és szocialista oligarchák gátlástalan kiszolgálását tapasztalhatták csak a pécsiek.

Azt is tudjuk ugyanakkor, hogy a pécsi baloldal egyszer már elherdálta a pécsiek autóbuszait. Akkor ráadásul úgy adták el őket, hogy még vételárat sem kapott a város értük. Sőt, még ma is, több mint tíz év elteltével, a pécsiek pénzén kénytelen a város és a cég visszavásárolni a felszámolótól a járműveket vagy akár a buszpályaudvarokat.

Felszólítjuk a városvezetést és a Tüke Busz vezetőit tehát, hogy haladéktalanul hozzák nyilvánosságra és tárják a pécsiek elé az eladás valamennyi iratát és számláit", olvasható a közleményben.

EQM