Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra, szintet is léphetnek a diákok

2019. augusztus 23. péntek 09:31

Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra, szintet is léphetnek a diákok

Akinek nem sikerült elég pontot szereznie a tavaszi érettségi időszakban, az most javíthat, esetleg több pontot érő, szintemelő vizsgát tehet. A tanév október-november hónapjában esedékes közép- és emelt szintű érettségi vizsgákra szeptember 5-ig között lehet jelentkezni. 

 

Baranya megyében az őszi érettségi vizsgákra jelentkezők az alábbi, vizsgaszervezésre kijelölt intézmények valamelyikében, illetve a Kormányhivatal Hatósági Főosztály Hatósági és Oktatási Osztályán adhatják le személyesen vagy meghatalmazott útján jelentkezésüket:

Pécsi Leőwey Klára Gimnázium (7621 Pécs, Szent István tér 8-10.)

Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (7623 Pécs, Rét utca 10.)

Baranya Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Hatósági és Oktatási Osztály (7621 Pécs, Megye u. 19.)

 

 



A jelentkezők részére a jelentkezési lap elérhető az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu).

Amennyiben a jelentkezők a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz postai úton kívánják benyújtani jelentkezésüket, úgy azt - az említett jelentkezési lap megfelelő kitöltése, kinyomtatása és aláírása után - a szükséges mellékletek csatolásával, a következő címre küldhetik meg: Baranya Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Hatósági és Oktatási Osztály (7621 Pécs, Megye u. 19.)

Személyes jelentkezés alkalmával a jelentkezőknek minden esetben az eredeti dokumentumokat kell a kormányhivatalban bemutatniuk.

 

Térítésmentes az érettségi vizsga a tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig, és az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és pótló vizsgája. Térítésmentes továbbá a szakgimnáziumban az érettségi végzettséggel rendelkező tanuló részére egy szakmai érettségi vizsgatárgyból tett érettségi vizsga és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga. Minden más esetben a vizsgáért vizsgadíjat kell fizetni.

Javasolják, hogy az érdeklődők a jelentkezési lap benyújtását megelőzően tájékozódjanak arról, hogy az érettségi vizsga díjköteles-e. A

mennyiben a vizsga díjköteles, úgy a fenti kormányhivatali címen kérhetnek személyesen csekket, vagy banki átutalással is teljesíthetik a befizetést az Oktatási Hivatal számlaszámára (Magyar Államkincstár 10032000-00282637-00000000). A befizetést igazoló feladóvevényt, illetve az átutalásról szóló banki igazolást a jelentkezési laphoz csatolni szükséges. Az emelt szintű vizsga díja: 35.000 Ft, a középszintű vizsga díja 21.000 Ft.

Az őszi írásbeli érettségik október 11-én kezdődnek a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgával, és a fizikával zárulnak október 25-én.

További kérdés esetén a Baranya Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Hatósági és Oktatási Osztályának munkatársaihoz lehet fordulni az alábbi elérhetőségeken:

Hatósági és Oktatási Osztály (telefon:72/795-823)

dr. Halmosné Czigelédi Judit (telefon: 72/795-805)

dr. Imréné Óbert Nikoletta (telefon: 72/795-801)

Forrás: Baranya Megyei Kormányhivatal