Öt baranyai faluban tartanak időközi választást vasárnap

2022. június 30. csütörtök 16:10

Öt baranyai faluban tartanak időközi választást vasárnap

Baranya megye öt településén rendeznek időközi polgármester-választást vasárnap. A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala szerint Bogdásán, Drávasztárán, Endrőcön, Fazekasbodán és Kisdérben a korábbi polgármester halála miatt szólítják az urnákhoz a választópolgárokat. 

 

Az ormánsági, Sellyével szomszédos Bogdásán a település egyetlen szavazókörében a névjegyzékben szereplő 210 választópolgár három független jelöltre - Boros Szabolcs, Fuksz László, Vilyevácz Zoltán Pálné - adhatja le voksát.

A szintén Sellye közelében, a horvát határszélen fekvő Drávasztárán 325 választásra jogosult nyilváníthat véleményt a falu egyetlen szavazókörében. Ők öt független jelölt - Dudás Nándor, Matoricz Balázs, Mátrai László, Temesi Erika és Varga Miklós - közül választhatnak.

A Szigetvártól délre, Sellyétől északra félúton található Endrőcön 291 választó egy szavazókörben dönthet arról, hogy az időközi voksoláson induló négy független jelölt közül Éder Balázs, Horváthné Lőrincz Éva, Orsós Béla vagy Vukovics Klaudia legyen a település következő polgármestere.

A Pécsváradtól néhány kilométerre délkeletre fekvő Fazekasbodán két független aspiráns, Óvári Gergely és Winkler Tamás méretteti meg magát. Az új polgármester személyéről a település egyetlen szavazókörében dönthet a névjegyzékben szereplő 167 választópolgár.

A Szentlőrinc és Harkány között félúton fekvő Kisdér 95 választópolgára a település egyetlen szavazókörében voksolhat a három független polgármester-jelölt - Elek Attila Zsolt, Keszthelyi József, Samu Gábor - egyikére.

 

MTI