Önnek mi a véleménye a helyi hovatartozásról és összetartozásról? Most elmondhatja!

2018. július 30. hétfő 16:04

Önnek mi a véleménye a helyi hovatartozásról és összetartozásról? Most elmondhatja!

Júliusban megkezdődött a lakosság megkérdezése „a helyi identitás és összetartás erősítése Pécs városában" elnevezésű program keretében. 

 


Az ország egyik legnagyobb, legszélesebb körű közösségfejlesztési projektjében júliusban megkezdődött a közösségi felmérés, melynek keretében közösségfejlesztő munkatársak kérdőíves megkérdezést folytatnak a lakosság körében a Pécsett megvalósult, illetve jelenleg is folyó közösségfejlesztési folyamatokról és azok
eredményeiről.

A megbízólevéllel rendelkező munkatársak városszerte tervezett ütemben keresik fel lakosságot, valamint a helyi szervezetek dolgozóit a munkáltatók előzetes engedélyével. A közösségi beszélgetéseken és az információs pontokon szintén lehetőséget nyújt a projekt a lakossági megkérdezésbe való bekapcsolódásra.


A https://pecsikozossegek.hu/ projekthonlapon az érdeklődők megtalálhatják a  lakóhelyük szerinti célterület felelős elérhetőségét, és előzetes kapcsolatfelvétel után személyes felkeresést követően kerül kitöltésre a kérdőív.

A kérdőív kitöltése önkéntes és névtelen, a közösségfejlesztő munkatársak közreműködésével történik.

Az egész városra kiterjedő kérdőíves megkérdezés városrészi eredményei hozzájárulnak a célterületi cselekvési tervek és rendezvénynaptárak szakmai tartalmának igazolásához. Pécsett 13 célterületi, városrészi cselekvési terv és rendezvénynaptár készül, amelyek alapján kerülnek majd megszervezésre 2020-2022 években a városi és helyi közösségi programok.

Forrás: Polgármesteri Hivatal - Fotó: Pixabay