Homorúd volt az ideiglenes végállomás a migránsoknak

2023. június 09. péntek 08:35

Homorúd volt az ideiglenes végállomás a migránsoknak

A szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön összesen 233 határsértőt tartóztattak fel és 22 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

 

 

 

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 10 esetben összesen 212 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Szeged és Zákányszék közigazgatási területén.

Nógrád vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel Hont és Bernecebaráti közigazgatási területén.

A rendőrök Homorúdon 2, Sopronban 7, Csém külterületén 3 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 3 esetben összesen 22 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 17 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 2, embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Képünk illusztráció.

Forrás: police.hu