Gerlinger Imre vehette át a Vilmos püspök-díjat, Dombi Erzsébet pedig az Aidinger János-díjat

2016. december 08. csütörtök 13:52

Gerlinger Imre vehette át a Vilmos püspök-díjat, Dombi Erzsébet pedig az Aidinger János-díjat

Gerlinger Imre kapta a Vilmos püspök-díjat, Dombi Erzsébet Lívia pedig az Aidinger János-díjjal gazdagodott, melyeket a csütörtöki közgyűlést megelőzően vehettek át.

Pécs a kiemelkedő tudományos munkáért járó Vilmos Püspök-díjat prof. dr. Gerlinger Imre egyetemi tanszékvezető, klinikaigazgató részére adományozta a csütörtöki közgyűlést megelőzően.

Gerlinger Imre Nagykanizsán született 1957-ben. Általános orvosi diplomáját 1981-ben szerezte Pécsett. 1986-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból, 1989-ben fül-orr- gégészetből, 1998-ban audiológiából szakvizsgázott. PhD értekezését Lézerrel asszisztált középfül- és endoszkópos orrmelléküreg-sebészet címmel 2002-ben védte meg. 2007-ben habilitált. 2009-ben egészségügyi menedzser diplomát szerzett. 2009-ben egyetemi tanári kinevezést kapott és a Klinika tanszékvezető professzora lett. 2013-ban szakmai irányításával Európában kilencedikként a Klinika új, forradalmi hallásjavító műtéti eljárást vezetett be. Az implantációs módszerrel rendkívüli mértékben javítható a hallás, alkalmazásával a régebbi, titáncsavaros eljárással szemben jóval kevesebb szövődmény lép fel.

Gerlinger Imre a Magyar Gyermekorvosok Társaságának tagja, a Magyar Fül-, orr-, gégegyógyászok Társasága Vezetőségi tagja, a Fül-, orr-, gégegyógyászat szaklap szerkesztőbizottsági tagja, a Fül-, orr-, gégészeti Szakmai Kollégium tagja, a Magyar Fül-, Orr-, Gége Orvosok Egyesülete Gége Microchirurgiai Szekciójának elnöke, az Európai Fülészeti Akadémia Közép-kelet-európai Régiójának titkára, a Magyar Tudományos Akadémia Akusztikai Osztályközi Bizottságának tagja.

A város a közoktatás és közművelődés területein elért sikerei, valamint közösségépítő, kultúraszervezői és aktív civil munkásságának elismeréseként az Aidinger János-díj kitüntetést adományozta Dombi Erzsébet Lívia kultúraszervező, intézményvezető részére.

Dombi Erzsébet Lívia 1953-ban született Keszthelyen. 1980-ban magyar nyelv és irodalom szakos tanári diplomát szerzett a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán. 1985-ben népművelő szakon végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. 2006 és 2007 között kulturális menedzseri képzésen vett részt. 2006-ban a Budapesti Kommunikációs Főiskolán pályázatíró és projektmenedzsment szakirányú végzettséget szerzett. 2013-ban közművelődési intézményvezetői szakvizsgát tett.

 

2005 óta Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata önállóan működő, de nem önállóan gazdálkodó intézménye az Apáczai Óvoda és Általános Művelődési Központ. 2013 óta új szervezeti keretek között működik az intézményrendszer, ennek a szervezetnek az igazgatója Dombi Erzsébet.

A Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület vezetőségi és alapító tagja, ezen túl a Drámapedagógiai Társaság, a Népművelők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetségének tagja.

 

Forrás: Pécsi Önkormányzat