Geresdlak polgármestere is besegített a betörők elfogásához

2021. október 08. péntek 14:13

Geresdlak polgármestere is besegített a betörők elfogásához

Hamar lebukott az a két férfi, akiket a komlói rendőrök azzal gyanúsítanak, hogy Geresdlakon egy éjszaka alatt több ingatlanba is betörtek. 

 

 

A gyanú szerint egy 26 éves helyi férfi, valamint 27 éves szintén helyi társa csütörtökön éjjel bementek a településen található Babamúzeumba, egy élelmiszerboltba, valamint egy kiállítási helyiségbe is.

A múzeumban több egyedi készítésű babát megrongáltak, illetve többet elloptak. Ezután átmentek egy élelmiszerüzletbe, ahonnan többek között édességet, kekszet, kávét és konzerveket vittek el.

A két férfi a betöréskor megrongálta a bolt vízvezetékrendszerét, ezért a raktárba folyó víz elöntötte az ott tárolt élelmiszereket.

Végül egy kiállítási helyiségként funkcionáló ingatlanba is betörtek, ahonnan szerszámokat, köztük gépkocsiemelőt és menetvágókészletet loptak el.

A bejelentést követően a rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést, miközben a település polgármestere értesítette őket arról, hogy a falut körbejárva talált egy felborult bevásárlókocsit, benne csomagolt élelmiszerekkel.

Az odaérkező rendőrök nem sokkal később egy imbolygó férfira lettek figyelmesek, aki két nagy sporttáskával érkezett, majd azokba elkezdte bepakolni a szétszóródott élelmiszereket, és az sem zavarta, hogy egy rendőrségi helyszínelés közepébe csöppent.

A láthatóan zavart állapotban lévő 27 éves férfit elfogták, társát nem sokkal később az otthonából állították elő a rendőrök. Kiderült az is, hogy az ellopott dolgokat egy bevásárlókocsiban, valamint két szemeteskonténerben próbálták meg hazatolni.

A lebukás azonban borítékolható volt.

Olyan nyomokat hagytak maguk mögött, amelyek tálcán kínálták a megoldást a nyomozóknak.

Az egyik elkövető például belelépett a kiszóródott lisztbe, majd ahogy kell, rá is lépett egy sötét felületre, megkönnyítve ezzel a rendőrök munkáját. Az eltulajdonított tárgyakat ugyan a rendőrök megtalálták, azonban az egyedi készítésű babák rongálásával okozott kár felbecsülhetetlen.

Kihallgatásukkor a bűncselekmények elkövetését mindketten elismerték, azonban magyarázatot nem tudtak adni a tettükre, de azt elmondták, hogy mielőtt nekiindultak, a délután folyamán alkoholt és nyugtató hatású gyógyszert is fogyasztottak.

A két férfi ellen - őrizetbevételük mellett - többrendbeli lopás miatt indult büntetőeljárást. Az alkalmazott kábítószer-gyorsteszt a 26 éves férfinál pozitív eredményt mutatott, így ellene kábítószer birtoklása miatt is nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.

Forrás: BMRFK