Büdös vagdaltat vásároltam egy pécsi áruházban, visszavittem, egyék meg ők - Olvasói levél

2023. március 09. csütörtök 10:34

Büdös vagdaltat vásároltam egy pécsi áruházban, visszavittem, egyék meg ők - Olvasói levél

- A magyaroknak ez még jó lesz - alighanem erre gondoltak annál a nagy áruházláncnál, amelynek pécsi üzletében romlott vagdalthúst vásároltam, írta felháborodott olvasónk.

 

Nem tartozom a megrögzött áruházba járók közé, sőt, általában ellenszenvvel figyelem, milyen fortélyokkal próbálják elérni, hogy náluk hagyjuk a pénzünket, s ne másnál.

Azonban a szükség nagy úr, s mivel egyes esetekben tényleg jóval olcsóbban lehet megvásárolni ezt-azt náluk, így "odataszít a muszáj is".

Történt hát, hogy a napokban betértünk az egyik, viszonylag megbízhatónak, minőségi termékeket is kínáló üzletlánc egyik pécsi egységébe, megvettük, amiért jöttünk, aztán némi nézelődést követően néhány, korábban bevált vagdalthús konzerv is került a kosárba.

Fizettünk, hazamentünk, elpakoltunk.

Már akkor feltűnt, hogy bizony valami nem az igazi, mert roppant kellemetlen szag terjengett a konyhában. Akkor ezt még nem sikerült azonosítani, másnap azonban, amikor a vagdalt került terítékre, s kinyitottuk, bizony - nem tudom szebben kifejezni - majdnem elhánytuk magunkat. Olyan penetráns bűz tört elő a dobozból, amilyet talán a dögkutak környékén lehet érezni.

Elfogott a méreg, ezért miután magunkhoz tértünk valamelyest, a szemétből kihalászott blokkal, s a két konzervvel visszamentünk a boltba. Nem, elsősorban nem azért, hogy visszakapjuk a pénzünket (nem nagy összegről volt szó), hanem hogy kifejezzük méltatlankodásunkat.

Ám újabb meglepetések értek: roppant kelletlenül fogadták a reklamációt, utálkozva vették kézbe a termékeket, majdhogynem azt nem mondták, minek hoztuk ezeket vissza. 

Aztán felajánlották a cserét, amit köszi, de nem kértünk, majd kiderült, hogy nem is kérhettük volna, mert pont ma eladták az utolsó dobozt is. 

A pénzünket végül visszakaptuk, a jó kedvünket azonban nem.

Így hát végezetül azt kívánjuk, azok közül, akik szintén vásároltak (s lehetnek így még jó páran) a romlott húsból, azok ne az üzlethez forduljanak, hanem egyenesen a Nébihet keressék fel. Talán abból a boltban dolgozók és a főnökeik is tanulnak.

Képünk illusztráció.

Forrás: olvasói levél - Fotó: pixabay.com